NESTAJE ČAČIĆEVO RUGLO Napreduje rušenje ostataka nikad dovršenog Doma za umirovljenike (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
U ovogodišnjem rebalansu proračuna Grada Dubrovnika osigurana su sredstva za rušenje nikad dovršenog Čačićevog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik. To ulaganje je bio preduvjet za izgradnju budućeg Doma za umirovljenike koji bi trebao biti na istom mjestu. 

Rušenje postojećih građevina Grad plaća 339 tisuća eura. 

"Prije Domovinskog rata tvrtka Radimira Čačića je započela izgradnju Doma za starije i nemoćne osobe, krajnji rezultat je da nisu napravili ništa, uzeli su 20 milijuna maraka, a mi moramo srušiti za 339 tisuća eura srušiti. To je ishod priče", rekao je na jednoj od sjednica Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković. 

Već tada su vijećnici poentirali kako je sramotno što Grad mora plaćati za rušenje nečega na čemu se Radimir Čačić obogatio, no i kako ne situacija takva kakva jest i da je to potrebno napraviti. 

Pitanje imovinsko-pravnih odnosa na parceli je riješeno, a građevinska dozvola je ishodovana. Sada se očekuje i dodjela europskih novaca kako bi se novi dom mogao graditi, što je najavljeno za kraj godine. 

Najavljeno je kako će novi dom biti kapaciteta za oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju i društvenim prostorima poput dvorane za više namjena, knjižnice i kafića. Izgradnjom ovog doma konačno bi se zadovoljile sve potrebe smještaja za osobe starije životne dobi, a to je jedan od ključnih kapitalnih projekata gradske uprave. 

Popularni Članci