NEKA VAS NE ZAVARA ROBUSNA VANJŠTINA U Gruž je uplovila zanimljiva jahta i čisti je luksuz (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Jahta 'Sea Ranger' uplovila je u grušku luku i zbog zanimljivog izgleda mami poglede. 

Iako izvana 'robusna', iznutra je čisti luksuz, a s obzirom na to kako je namijenjena za istraživanja, izgleda zanimljivo izvana te može izdržati i zaista ogromne valove.

Ne radi se tu o tipičnoj bijeloj superjahti, sa zaobljenim dizajnom, nema veliki bazen koji se navečer pretvara u diskoteku i koji vrvi Swarowski kristalima, pišu specijalizirana izdanja o ovoj jahti. Izgrađena je 1973. godine u Njemačkoj kao tegljač za vuču naftnih platformi preko oceana i za spašavanje tankera.

Potom je 1994. godine pretvorena je u luksuznu privatnu jahtu Claus Kusch za francuskog vlasnika i nazvana je Simon S., a onda je kupio američki biznismen te je preimenovana u Lone Ranger, nakon čega je viđena u Monacu, Cannesu i drugim prestižnim destinacijama, a zbog novih nadogradnji, sadržaja, helikoptera, hidroaviona, bila je najluksuznija jahta na svijetu. Nakon 15 godina, poklonjena je oceanografskom institutu te je kao takvo plovilo tri godine krstarilo morima kao istraživački brod.

Jahta je zahvaljujući činjenici kako je stabilna i sigurna, kao stvorena za plovidbu i u najzahtjevnijim morima. Kako pišu mediji specijalizirani za plovila, jahta ima udobnu palubu, jacuzzije, košarkaško igralište, bazen, kao i luksuzni apartman s bibliotekom i četiri prostrane gostinjske sobe, a može nositi i ostala plovila što je posebna prednost.

Popularni Članci