„Ne poričemo gradnju vila, to nam je prag održivosti projekta!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Maja Brinar-Frenkel, supruga izraelskog investitora Arona Frenkela, bivša doministrica gospodarstva u vladi Ivice Račana i direkorica u Ini, o projektu golf parka na Srđu progovorila je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Maja Brinar-Frenkel preuzela je brigu oko Golf parka Dubrovnik, trenutno jednog od najvećih projekata u Hrvatskoj. Ističe da je to ozbiljan pomak kojeg podupire Vlada, ali i poslovni krugovi, u prvom redu građevinci koji su najavili da će se zauzeti za to da golf dobije prolaz.

Brinar-Frenkel istaknula je da će gradnja ići postepeno budući da projekt najprije treba proći proceduru uključujući usvajanje plana na Gradskom vijeću, prihvaćanje ekološke studije, a nakon toga trebala bi krenuti priprema za lokacijsku dozvolu. Brinar-Frenkel se nada da bi se sve to trebalo privesti kraju do kraja ove 2013. godine, a gradnja bi onda trebala početi 2014. godine.

„Gradit ćemo najprije golf s devet rupa i 18 rupa, cijeli ćemo plato učiniti prohodnim. Uredit ćemo inftrastrukturu, preurediti tvrđavu Imperial, napraviti šetnice, parkove, jedan hotel i četrdeset vila. Mi ne bježimo otvoreno reći da gradimo vile. Dapače, poduzetnik ulazi u projekt s ciljem profita. Naravno da su za nas vile izvor profita i, što je još važnije, izvor samoodrživosti ovakvog projekta. Bez toga nema kalkulacije. Ja moram naglasiti da je izgradnja 240 vila prag održivosti ovoga projekta“, zaključila je Maja Brinar-Frenkel.

U intervjuu je demantirala koncesiju na vodu te ističe da o tome nema govora jer prema ekološkoj studiji vode ima dovoljno.

Na pitanje o postizanju produženja sezone na devet mjeseci Brinar-Frenkel izjavila je: "U to sam apsolutno sigurna, mislim da bi sezona mogla potrajati čak i dulje.“ Dodala je: „Golf je industrija od 48 milijardi dolara, gdje nije bitno ni godišnje doba, ni sezona ni vremenske prilike. Logično je očekivati da najveće zanimanje za golf u Dubrovniku bude izvan glavne sezone. Znamo da su golferi dobri potrošači. Naime, prosjek se kreće oko 250 eura dnevno, od čega 30 na golf, ostalo na sve ostale sadržaje".

 

Popularni Članci