NAŽALOST, COVID UČINIO SVOJE U ORAŠCU Svi učenici OŠ Antuna Masle ići će na online nastavu

Autor: Vedran Salvia
Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, svi učenici Osnovne škole Antuna Masle u Orašcu nastavu će pohađati "online". Dakle, radi se o učenicima od prvog od osmog razreda.

Gledajući Grad Dubrovnik, tako je nažalost OŠ Antuna Masle prva nakon OŠ Marina Držića koja se u cijelosti na izvjesno vrijeme prebacila na "online" nastavu.

Ravnateljica OŠ Antuna Masle Roberta Soko kazala je za Dubrovački dnevnik koji su razlozi za ovu odluku.

- Tijekom proteklih tjedan dana utvrđeno je da su  pozitivni Covid testovi kod dva učenika, troje roditelja, jednog užeg člana obitelji i jednog vanjskog suradnika Škole koji je ujedno i roditelj. Mjera samoizolacije određena je za  27 učenika. Zbog epidemiološke situacije i velikog broja učenika u samoizolaciji, preporučen je prelazak na C model nastave u našoj  školi.  - rekla je ona.

- Ovaj oblik nastave u Osnovnoj školi Antuna Masle je je privremen obzirom na nepovoljne epidemiološke prilike i uvođenje  strožih mjera te ovim putem molim roditelje, učenike i zaposlenike za strpljenje, odgovornost prema sebi i prema drugima.  Podrška jedni drugima i razumijevanje u novo normalnoj situaciji koja je zahvatila svijet globalno jedini je način da prevladamo situaciju  zajedničkim snagama i izađemo snažniji. - kazala je Soko, dodajući kako važno za napomenuti da za "učenike, roditelje učenika i/ili djelatnike koji imaju izražene simptome mjeru samoizolacije izriče epidemiološka služba dok Škola prema uputama i u suradnji sa Osnivačem organizira odgojno-obrazovni proces".

Inače, nastava će ići online prema preporuci odluci epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  Igora Piskača. 

Navedimo i obavijest ravnateljice Soko svim učenicima i roditeljima.

"Ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza Koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. 

Ravnateljica Škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s Osnivačem.

Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drugačije ne utvrdi epidemiolog.

Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom." - navodi se u obavijesti.

Popularni Članci