'

NATJEČAJ U RUJNU Dom umirovljenika u Gružu imat će cijene po uzoru na dom na Grudi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Gradonačelnik je na održanoj konferenciji o Zoni posebnog prometnog režima govorio u aktualnim temama, pa tako i o domovima umirovljenika 

Iz Grada Dubrovnika jutros su priopćili da je Dom za starije osobe „Ragusa“ dobio uporabnu dozvolu čime je ispunjen važan preduvjet za početak rada ove ustanove socijalne skrbi i prvog novog doma za starije osobe koji je u Dubrovniku izgrađen nakon više od 50 godina. 

"Nakon dugo porođajnih muka ishodovali smo uporabnu dozvolu. Glavna smetnja cijeloj priči je bila požarni uvjeti, koji su bili izdani sukladno starijim standardima, obzirom da je dozvola bila aktivirana prije nekih desetak godina, a u međuvremenu su se promijenili standardi. Bilo je potrebno izvršiti značajne modifikacije samog požarnog sustava navedenog doma. To je sada sređeno, a odmah je upućen zahtjev Dubrovačko-neretvanskoj županiji da izađe na teren i utvrdi uvjetne sukladno zakonskim odredbama za ispunjavanje one osnovne uloge navedene institucije, a to je pružanje usluge smještaja, odnosno centra za odrasle osobe. Vjerujemo da ćemo u idućih 10-15 dana to ishodovati i dobiti zeleno svjetlo. Prethodno smo odradili sve potrebne razgovore. Nakon toga jekrećemo korak po korak s upisima korisnika. Pripremili smo cijene, izradili smo ih sukladno cjeniku Doma umirovljenika na Grudi. Više puta smo komunicirali da će nam to biti smjernica, budući da ni taj dom nije u sastavu Mreže domova i posluje po komercijalnim uvjetima", kazao je Franković.

Dodao je da osim toga trenutno Grad Dubrovnik radi na Centru za starije osobe ispod Opće bolnice Dubrovnik, a radi se o domu puno većeg kapaciteta, a njegova namjena je da bude u okviru Mreže domova te vjeruje da će se u budućnosti izlivelirati cijena usluga, ako ne i smanjiti, cijena usluge Doma za starije osobe Ragusa. 

"Jer i jednim domom će upravljati ista ustanova. Rok nam je do kraja iduće godine riješiti značajan i gorući problem u Gradu Dubrovniku riješiti nedostatak smještajnog kapaciteta za naše umirovljenike", dodao je Franković.

Natječaj je planiran za rujan, a prethodno će se objaviti cjenik, različitih cijena za različite vrste soba. 

Popularni Članci