/* */

Kult Plave kamenice: "Nautika više nije vrhunski restoran", chef Bunda: "Vi ste odavno izgubili svaki kredibilitet"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Restoran Nautika Facebook

Kult Plave kamenice, portal koji objavljuje vijesti, recenzije i analize iz svijeta gastronomije, vina i restoranske scene, ovaj put je 'na zub' uzeo Nautiku. 

Objavili su tekst naslovljen: Dubrovačka Nautika više nije vrhunski restoran. Chef Bunda kuha najbolje dosad, ali sastojci s kojima kuha nedopustivo su prosječni.

"Sadašnja uprava Nautike inzistira da se svaka nabava robe radi preko računa, a lokalni ribari žele samo gotovinu, bez računa. I tako je, nažalost, Nautika postala luksuzni restoran bez prvorazrednih sastojaka, baš kao i 360. I to je glavni problem koji će uprava Nautike morati hitno riješiti", stoji u tekstu u kojem se kao jedan od glavnih problema restorana navodi - nedostatak svježe ribe. 

Komentari im nisu naklonjeni, već su većinom negativno usmjereni na sam tekst. A zanimljivo je da se, opsežnim komentarom, javio i chef kuhinje restorana Nautika Mario Bunda. 

Njegov komentar prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani,

nakon što sam pročitao članak objavljen na vašem portalu pod naslovom "Dubrovačka Nautika više nije vrhunski restoran", osjećam potrebu reagirati – ne radi sebe, nego radi kolega i cijelog tima Nautike s kojima već dugi niz godina radim s punim poštovanjem, strašću i odgovornošću.

Prvo želim reći jasno i bez zadrške: koristim isključivo najbolje moguće namirnice koje se mogu nabaviti u Hrvatskoj – legalno, provjereno i u skladu s realnim mogućnostima tržišta.Nije istina da u restoranu Nautika nema ribe,ima je, ali očito ne u količinima koje bi vi htjeli vidjeti (nekada ima 5kg nekada 15kg zavisno o dostupnosti- ipak divlja riba nije nesto što se može kupiti bilo gdje i bilo kada).I da, danas kuham s kvalitetnijim sastojcima nego u vrijeme bivših vlasnika restorana Nautika (gdin.Mato Đurović).

Dok ste u restoranu Nautika jeli besplatno (nekada i sa losijim i nekvalitetnijim namirnicama) i pili šampanjce i skupa francuska vina (naravno sve vas je častio gdin.Đurović da bude napisan dobar članak) onda je restoran Nautika bio vrhunski.

Gdine.Butković vi ste odavno izgubili svaki kredibilitet u svezi gastronomije i davanja savjeta vlasnicima restorana, dok mi svakog našeg gosta cijenimo, a i gosti cijene nas i rad cijele firme( sva 4 restorana) što je i vidljivo iz desetaka tisuća komentara i ocjena na web-u i društvenim mrežama.

Osobno, ne tražim da se o meni piše u superlativima. Kuham jer to volim, jer u tome nalazim smisao i jer imam privilegiju raditi u kuhinji i firmi u kojoj se poštuje zanat i čovjek. No ne mogu šutjeti kad netko koristi moje ime i ime firme da bi istovremeno ocrnio sve ono za što se cijeli tim Nautika d.o.o i ja svakodnevno borimo – pošten rad, poštovanje prema gostu i ispravno poslovanje.

Boli me kad se u istom dahu hvali mene, a kolege u sali, administraciji, skladištu i kuhinji prikazuje kao ljude koji navodno “varaju goste” i “idu u krivom smjeru”. To jednostavno nije istina.

Također, potpuno je neprihvatljivo da se iz teksta izvodi zaključak kako rad po zakonu i pravilima znači “pogrešan put”. Da bi, valjda, trebali kupovati jastoge i ribu na crno, kršiti propise i sumnjivo nabavljati robu samo da bi pjat izgledao “impresivno” onima koji misle da je gastronomija mjerljiva isključivo veličinom fileta ili količinom luksuza.

U vašem tekstu je jasno da vam je normalno raditi nepošteno i neplaćati državi obveze kao što je i vidljivo iz linka dalje u tekstu:

https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-hrvatska-poznati-novinar-duguje-drzavi-cak-194-305-eura-na-listi-srama-se-nalazi-i-glazbena-legenda-ali-i-jedan-izuzetno-imucni-odvjetnik/

Takav pristup ne priznajem. I vjerujem da ga ne bi trebao priznati nitko tko istinski cijeni kuhinju, poštenje i posao koji svakodnevno radimo.

S poštovanjem,

Mario Bunda

Chef kuhinje restorana Nautika i Uprava Nautika d.o.o"

Popularni Članci