NAJVAŽNIJE KAPITALNO ULAGANJE Pogledajte kako izgledaju radovi na Lapadskoj obali iz zraka (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarović/DD
Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale najvažnije je kapitalno ulaganje u dubrovačku gradsku prometnu infrastrukturu.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije i Ministarstva. Riječ je o iznimno zahtjevnom građevinskom zahvatu, u okviru kojega će trebati uskladiti suživot stanovnika Lapadske obale i normalno funkcioniranje objekata s radovima izgradnje.

Nakon što su krajem travnja započeli radovi, dogodile su se prve prepreke. Zaustavljeni su radovi temeljem odluke Upravnog suda u Splitu nakon tužbe koju je protiv Grada Dubrovnika podnijela tvrtka 'Laguna trade', no Franković je uskoro obznanio kako projekt ide dalje.

„Projekt se nastavlja dalje. Znate da nismo još uvijek, ali sigurno hoćemo, kroz dan, dva dobiti rješenje za obustavu gradnje. Sukladno navedenom, rješenje se odnosi na fazu II. I IV., a ne na fazu II. Mi smo održali razgovor s izvođačem koji će se prebaciti na fazu II. Faza II. Zahtijeva probijanje pilota, radi se o 53 pilota. To će uzeti sigurno dva i po' mjeseca vremena, a u tom vremenu će sigurno uslijediti reakcija Visokog upravnog suda, a vjerujemo u pozitivan ishod po Grad,“ izjavio je Franković dodavši kako su Pašalićevi posrednici kontaktirali Grad, no kako oni 'neće pristati na trgovinu'.

„Grad neće trgovati, nismo trgovci bili nikada niti ćemo biti, mi nismo stranka koja bi se trebala dogovarati. Pašalić traži da parkinzi na Lapadskoj obali budu namijenjeni njemu, mi na to ne možemo i nećemo pristati jer su oni namijenjeni građanima, a ne privatnim investitorima,“ izjavio je Franković.

Kako izgledaju radovi na Lapadskoj obali, pogledajte u videu i fotografijama.

Popularni Članci