'

'NAJBOLJI SMO' Arhitektonsko rješenje studentskog doma proglašeno najuspješnijim projektom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL, Facebook
Hrvatska komora arhitekata izabrala je projekt studentskog doma za najuspješnije arhitektonsko stvaralaštvo u 2020. godini.

"Najbolji smo! Nagrada Viktor Kovačić u rukama naših projektanata." -  napisao je na Facebook ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik i voditelj projektnog tima izgradnje doma Marko Potrebica. 

"Čestitam autorima, našim projektantima izv. prof. Tinu Franiću, izv. prof. Vanji Risteru i Ana Martinčić Vareško, dipl. ing. arh." - napisao je Potrebica.

Studenski dom pruža mogućnost smještaja za 503 studenta. Osim knjižnice, glavnog restorana sa 627 sjedećih mjesta, moderno opremljene kuhinje sa skladištima i hladnjačama, fast food restorana te restorana koji će biti namijenjen građanima i posjetiteljima, tu je i fitness centar, studentski klub, učionice, višenamjenska dvorana, čajne kuhinje te podzemna garaža za 179 automobila.

Ukupna vrijednost projekta je 201 milijun kuna, od čega je 151 milijun kuna bespovratnih sredstava. Riječ je o nvesticiji u kojoj se 85 posto financiralo sredstvima EU i najvećem projektu koji se financirao kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija“.

Popularni Članci