Na zahtjev Grada Dubrovnika Općinski sud proveo vještačenje u Solinskoj ulici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Grad Dubrovnik je pokrenuo postupak pred Općinskim sudom u Dubrovniku radi osiguranja dokaza u Solinskoj ulici na čest. zem. 1117/4 k.o. Dubrovnik radi utvrđenja stupnja oštećenja nekretnine u vlasništvu Grada Dubrovnika, u naravi nerzvrstane ceste. Istaknuto je kako je izvođač radova, koji se izvode u ovoj ulici na susjednoj čestici, bez prethodno riješenih imovinsko pravnih odnosa, ušao u zemljište u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Stoga je Općinski sud u Dubrovniku, putem ovlaštenog vještaka, izvršio očevid uviđajem na licu mjesta te proveo građevinsko vještačenje nekretnina označenih kao čest. zem. 1117/9 i 1117/4 k.o Dubrovnik. Očevid je proveden dana 11. kolovoza 2020. godine s ciljem utvrđenja uzroka i stupnja oštećenja nekretnine označene kao čest. zem. 1117/4 te radnji potrebnih za uklanjanje istog. 

Nadalje, na očevidu su bili prisutni stanari Solinske ulice koji su također istaknuli oštećenja na njihovim objektima. Cilj Grada Dubrovnika je da se u ovom, kao i svim ostalim postupcima, zaštiti imovina Grada, ali i imovina svih onih koji žive u neposrednoj blizini gradilišta, a koji su zbog načina izvođenja radova evidentno pretrpjeli materijalnu štetu na svojim objektima. Grad Dubrovnik će i dalje vezano za predmetne čestice poduzimati odgovarajuće pravne radnje sa svrhom zaštite imovine u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Popularni Članci