Na svadbi gradskog vijećnika se zarazilo 15 osoba iz Dubrovnika, zaraženi i uzvanici iz Zagreba i BiH

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Najmanje 15 osoba zaraženo je virusom Covid 19 koje se dovode u vezu sa svadbom HNS-ovog gradskog vijećnika Miha Obradovića koja je održana 29. kolovoza u Dubrovniku.

„Kao vjerojatni izvor zaraze na svadbama u Dubrovniku u traženom razdoblju ukupno 15 osoba je testirano pozitivno na koronavirus,“ stoji u odgovoru Stožera dubrovačko-neretvanske županije na upit Dubrovačkog dnevnika o tome koliko je zaraženih osoba sa svadbi koje su se održale u Dubrovniku od 28. kolovoza do 6. rujna.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o 15 uzvanika iz Dubrovnika, no ukupan broj zaraženih je još veći. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, na svadbi se zarazio i dio uzvanika iz Zagreba i BiH. Također, ovom brojkom nisu ubrojeni ni kontakti, dakle osobe koje su se zarazile u kontaktu s uzvanicima sa svadbe.

Podsjetimo, Obradović je svadbeno slavlje organizirao na Lovrijencu s 200-tinjak uzvanika, a obred vjenčanja je održan u crkvi sv. Vlaha, svega dva dana prije no što su mjere o ograničavanju svadbi na najviše 50 uzvanika stupile na snagu. I sam je pozitivan na Covid-19, kao i njegova supruga. Do danas nije objavio koliko je osoba zaraženo Covidom-19, a koje se dovode u vezu s njegovom svadbom. Objavljene brojke je demantirao, mada su se pokazale točnima i broj zaraženih pokušavao prikazati manjim nego što on to jest.

Navedeni podaci su objavljeni isključivo jer je Obradović javno prozvao Dubrovački dnevnik za širenje dezinformacija, no naposljetku se ipak pokazalo kako njegovi navodi nisu točni. Dubrovački dnevnik je objavio informacije od interesa javnosti jednako kao što to i inače radi, bez objave osobnih podataka, no vrijedi spomenuti i kako je ovdje riječ o javnoj osobi i jednom od najistaknutijih imena trenutne političke scene u Dubrovniku.

Inače, javne osobe nerijetko i same objavljuju kako su u samoizolaciji ili kako su pozitivne na Covid i time pokazuju visoki stupanj odgovornosti te kao snažni kreatori javnog mnijenja šalju poruke javnosti i pozivaju na odgovorno ponašanje. Obradovićevi se potezi kao takvi ne mogu okarakterizirati.

Miho Obradović, društvene mreže

Popularni Članci