NA MJESTU SADAŠNJEG STADIONA Poznato je tko želi graditi Arenu Lapad

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se 1. prosinca, a jedna od točaka dnevnog reda je i Izvješće o provedenom javnom pozivu za iskazivanje interesa za realizaciju projekta izgradnja nogometnog stadiona s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama u Lapadu Arena Dubrovnik.

Prema dostupnim materijalima objavljenima na službenim stranicama Grada Dubrovnika, ninteres je iskazala jedna tvrtka, a radi se o tvrtki Supernova Projekti iz Zagreba sa sjedištem u Austriji. 

Kako je navedeno u materijalima, ako projekt izgradnje bude dodijeljen tvrtki Supernova Projekti, ona će osnovati posebnu projektnu tvrtku za izgradnju i kasniju komercijalizaciju projekta, a i Gradu savjetuju osnivanje posebne tvrtke za izgradnju u svom vlasništvu koje će upravljati projektom. 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik za projekt nudi jedino zemljište, dok bi ponuditelj trebao snositi sve troškove izgradnje. Ponuditelj može postati privremeni etažni vlasnik dijelova projekta koje je dužan, po isteku rokova i bez naknade vratiti Gradu. Privremeno vlasništvo se dodjeljuje na 50 godina. 

Prema tekstu javnog natječaja, ponuditelj je dužan izgraditi nogometni stadion s hibridnom travom kapaciteta 4 500 natkrivenih sjedećih mjesta, prostore za parkiranje u vidu podzemnih garaža na više etaža. Stadion mora zadovoljavati sve kriterije FIFA-e, UEFA-e i HNS-a. U sklopu arene, ponuditelj može izgraditi trgovačko-zabavno-kulturni centar i predvidjeti trgovačke, ugostiteljske i uslužne prostore, razne zabavne sadržaje javne namjene i druge kompatibilne popratne sadržaje. 

Nakon odabira ponuditelja, Grad i ponuditelj će raspisati međunarodni javni natječaj za izradu osnovnog arhitektonskog idejnog rješenja, a odmah po pravomoćnosti građevinske dozvole osnovat će se društvo Arena Dubrovnik u 100-postotnom vlasništvu Grada, a koje će upravljati stadionom. 

Popularni Članci