MUP-u isplativije plaćati pet tisuća eura najma mjesečno, nego obnoviti zgradu ex Prometne policije

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Uređuje se okoliš ispred zgrade nekadašnje zgrade Prometne policije u Gružu.

No, ne radi se tu o početku radova na zgradi, pa čak niti o nekakvom preidzbornom uljepšavanju i najavi onoga što bi tu moglo biti. Radi se tek o kozmetičkom zahvatu, a do daljnjega se ne zna kad će se početi konkretno raditi.

"Trenutačno se uređuje okoliš zgrade u Gružu u Dubrovniku, a što je obveza vlasnika. Dakle, ne radi se o izvođenju radova na zgradi." - pojasnili su nam iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Na pitanje kad bi se moglo početi raditi, odgovorili su kako bi takvo što iziskivalo dosta novca.

"S obzirom na znatna financijska sredstva potrebna za obnovu zgrade (projektantska procjena je početkom 2019. godine bila oko 11 milijuna kuna s PDV-om), nismo u mogućnosti odrediti rok kada će sredstva biti osigurana u tu svrhu te kada će započeti uređenje i stavljanje zgrade u funkciju." - napisali su iz Ministarstva.

Novim projektom rekonstrukcije objekta je obuhvaćeno uređenje obje zgrade – ulične (bruto površine 960 m2) i dvorišne (bruto površine 8360 m2) i to u postojećim gabaritima. Prema projektu se prizemlje glavne (ulične) zgrade planira za potrebe upravnih poslova, a kat za potrebe prometne policije. U prizemlju dvorišne zgrade su garaže, skladišta, radione, dok bi na prvom katu bila pomorska policija, a drugi kat bi bio namijenjen za smještaj (sobe s kupaonicama)." - pojasnili su iz Ministarstva unutarnjih poslova o budućoj namjeni ovog prostora.

Inače, već osam godina Postaja prometne policije i Odjel upravnih poslova smješteni su u zgradi na Ilijinoj glavici u vlasništvu HT-a.

"Temeljem Ugovora o zakupu poslovnog prostora, MUP plaća HT-u za prostor na Ilijinoj glavici, gdje je smještena Postaja prometne policije Dubrovnik iznos od 4.915,95 EUR-a mjesečno što je 7,50 eura/m2 + PDV." - napisali su iz Ministarstva.

Očito, još uvijek je isplativije plaćati skoro pet tisuća eura mjesečno za najam, nego uložiti 11 milijuna kuna u obnovu zgrade.

Popularni Članci