MOSTOVI STRUČNJACI Lokacijska za Srđ pala zbog Studije, a Studiju se bojkotira mjesecima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Upravni sud u Splitu danas je poništio lokacijsku dozvolu za projekt golfa na Srđu, nakon što je taj isti Sud u rujnu prošle godine ukinuo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje Sportsko – rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu. 

Riječ je tada bila o sporu u kojem je Ministarstvo zaštite okoliša bilo stranka u postupku, a investitori su udovoljili odluci Ministarstva da se tijekom postupka usvajanja Studije utjecaja na okoliš tada izbace dvije turističke zone, a tu je odluku Ministarstva Sud procijenio pogrešnom. Rješenje Ministarstva tako je poništeno Odlukom Suda i predmet je vraćen na ponovni postupak.

'Odmah nakon donošenja te  presude Investitor je dostavio Ministarstvu  pismo kojim je iskazao svoju namjeru da u što skorijem roku ishodi  novu Studiju utjecaja na okoliš te zatražio pojašnjenja oko izrade studije,  na koja već mjesecima čeka odgovor,' pojasnio je odvjetnik investitora Ivan Kusalić.

Odugovlačenje je na  kraju rezultiralo i poništenjem lokacijske dozvole, upravo zato što prethodni proces tapka u mjestu.

Kako je poznato još od rujna prošle godine, isto Ministarstvo koje vodi Mostov ministar nije sudjelovalo na ročištima, niti su se trudili argumentima dobiti u svoju korist postupak kojim je na kraju pobijeno njihovo prethodno Rješenje.

Investitori su lokacijsku dozvolu koja je danas poništena u Splitu ishodili u redovnoj proceduri Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, sukladno zakonskoj proceduri i Urbanističkim planom iz 2013. I ovaj proces, kao i proces ponovnog prihvaćanja Studije utjecaja na okoliš vraćeni su na ponovno postupanje, a postupak ovisi uz strpljenje investitora i o ekspertima u ministarstvima, čiji odgovori na pitanja putuju mjesecima. 

GOLF NA SRĐU Jesu li Mostovci danima ranije znali ishod presude, a ministar svojim ljudima zabranio dolaziti na rasprave?

Popularni Članci