'

„Mnogi nas se boje i iz njihovih 'kuhinja' se plasiraju dezinformacije!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Gradska organizacija SDP-a sazvala je u četvrtak 21. veljače izvanrednu konferenciju za medije povodom napisa duLista o tome kako je predsjednica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti zabranila podračun za predizbornu kampanju Nika Šalje na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika.

„To su obične laži, a mi ćemo spriječiti sve one koji se njima služe kako bi preokrenuli istinu. Nekad bi se dogodilo da se iznesu laži, ali ovo sad je prevršilo svaku mjeru“, tom je prigodom izjavila Muratti, vidno uzrujana zbog spomenutih napisa, dodavši kako je dobro proučila Zakon o medijima te kako sigurno neće dopustiti da se netko igra članovima SDP-a koje ona, kako kaže, želi zaštititi.

Ubrzo nakon toga obrušila se na sami izvor informacije budući da bi ona „voljela znati koji je izvor u medije plasirao takvu laž“. „Ovo je dokaz da nas se mnogi boje i mislim da upravo iz njihovih 'kuhinja' dolaze ovakve laži“, nastavila je Muratti smatrajući kako bi trebala znati tko se iza toga krije. Ta izjava je poprilično smiješna za nekog tko tvrdi kako se dobro upoznao sa Zakonom o medijima, budući da bi u tom slučaju trebala znati kako je dužnost novinara zaštititi izvor i ispoštovati njegovu odluku da želi ostati anoniman.

Nakon toga, održala je kratko predavanje za novinare. „Podračun se otvara od strane središnjice, a ne Gradske organizacije SDP-a, pa naučite nešto, zaboga“, iščuđavala se Muratti, žena koja je proučila Zakon o medijima.

Muratti je, po svemu sudeći, 'tanka' kad se radi o općim informacijama koje su vezane uz medije. “Čudim se Dubrovačkom listu da se usudio temeljem ne znam čijih informacija napisati nešto ovakvo. Ovo su obične laži. Ono na čemu ću inzistirati kao predsjednica Gradske organizacije jest da se spriječe svi oni koji pokušavaju lažima preokrenuti istinu”, oštro je izjavila, zaboravljajući pri tom kako Dubrovački list već odavno ne postoji.

Također je uputila i apel svim dubrovačkim medijima: “Ja vjerujem da ćete i Vi ustati protiv takvih kolega koji na ovakav način prvo štete ugledu svih Vas”.

Dvadesetminutni nastup koji je priredila Muratti vrlo lako se mogao svesti u nekoliko racionalnih i kulturnih rečenica Nika Šalje koji je, za razliku od Muratti, upoznat s bontonom, argumentacijom i prikladnim izražavanjem. „U četiri godine mediji su zvali kako bi provjerili informacije. Zanimljivo je kako se ne provjeravaju samo onda kada se tiču neke unutarstranačke teme SDP-a“, izjavio je Šalja te dodao kako su sporni napisi samo pokušaj destabilizacije SDP-a, ali i omalovažavanje, pa čak i rušenje njegove kandidature za gradonačelnika.

„Podračun, točnije žiro račun, bit će otvoren od strane središnjice na moje ime, kao što je zakonski predviđeno, tako da je interpretacija duLista smiješna“, izjavio je Šalja koji napominje kako ovakvi napisi mogu jedino učvrstiti dubrovački SDP.

Muratti je konferenciju za medije oštro zaključila u svom prepoznatljivom tonu: “Nećemo dopustiti nikome da se na ovakav način igra sa SDP-om”.

Ivona Butjer / Marina Majić

Popularni Članci