MLADI I SPORT Predstavljen plan ulaganja u sportsku infrastrukturu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DURA
U sklopu projekta „Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području- OH20-POLO“ financiranog sredstvima Europske unije iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora 2007-2013., Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA i VK JUG CO u suradnji s partnerima na projektu (vaterpolo klubovima Jadran, Primorac i Cattaro) organizirali su konferenciju pod nazivom „Mladi i sport u lokalnoj zajednici“,  9. i 10. svibnja u Hotelu Valamar Dubrovnik.

Konferencija je rezultat sedam održanih konzultativnih sastanaka s predstavnicima javne uprave za sport, mlade i društvene djelatnosti općina Herceg Novi, Kotor, Budva, Konavle, Župa Dubrovačka, Korčula i Grada Dubrovnika.

Na konferenciji je otvoren dijalog između sportskih i djelatnika javne uprave te onih koji donose odluke. Predstavljen je plan ulaganja u sportsku infrastrukturu do 2020.godine te je održana panel rasprava na temu „Učinkovitosti mjera za poticanje i razvoj sporta i integracije mladih kroz sport“ na kojoj su sudjelovali Miho Katičić, pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika; Maro Kristić,gradski vijećnik, saborski zastupnik i predsjednik povjerenstva za utvrđivanje prioritetnih projekata ulaganja u sportsku infrastrukturu; Andrea Novaković, direktorica DURA-e i Đorđe Arnaut, savjetnik za sport iz Crne Gore. 

Na konferenciji su  predstavljeni i primjeri dobre prakse za promicanje tjelesne aktivnosti diljem Hrvatske i Crne Gore te se održalo predavanje na temu „Javni interes u sportu kroz uspješan sportski kolektiv“. Predstavnici iz Ministarstva znanosti obrazovanja i športa predstavili su natječaj za sufinanciranje poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti i Europski tjedan sporta, a savjetnik Uprave za mlade i sport Crne Gore, Marko Begović, predstavio je aktivnosti Savjeta Europe u sportu.

Zaključci s konferencije tiskat će se na brošure koje će biti dostupne u prostorijama DURA-e, Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb Grada Dubrovnika i civilno društvo i VK JUG CO.

Popularni Članci