Ministarstvo dalo suglasnost za školu u povijesnoj jezgri

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dalo je Gradu Dubrovniku suglasnost na idejno rješenje adaptacije zgrade u Ulici Ilije Sarake za potrebe Osnovne škole Marina Getaldića.

Temeljem ugovora s Dubrovačkom biskupijom Grad Dubrovnik je došao u posjed zgrade u Ulici Ilije Sarake 7, koja se nalazi u povijesnoj gradskoj jezgri. Namjera je Grada Dubrovnika zgradu preurediti za potrebe Osnovne škole Marina Getaldića, jer se predmetna nastava ove škole odvija u zgradi Gimnazije Dubrovnik. Razredna nastava Osnovne škole Marina Getaldića odvija se u školi Centar u povijesnoj gradskoj jezgri. Grad Dubrovnik planira razredna odijeljenja Osnovne škole Marina Getaldića preseliti u adaptiranu zgradu u ulici Ilije Sarake, a odjeljenja predmetne nastave iseliti iz Gimnazije i preseliti u školu Centar. Time bi ostvarili nekoliko vrlo važnih ciljeva: Osnovna škola Marina Getaldića konačno bi imala vlastite prostore s kojima bi mogla slobodno raspolagati, povratkom učenika predmetne nastave u povijesnu gradsku jezgru oživio bi prostor unutar zidina, a Gimnazija Dubrovnik dobila bi veći prostor za svoje potrebe.

 

Grad Dubrovnik također je zatražio i dobio pozitivno mišljenje na idejni projekt adaptacije zgrade u Ulici Ilije Sarake od Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, koji je uz to dao i konzervatorske uvjete za adaptaciju.

 

Time su se stekli svi preduvjeti da Grad Dubrovnik nastavi proceduru izrade projektne dokumentacije i ishođenja potrebnih dozvola. Ovu investiciju Grad Dubrovnik će kandidirati za sufinanciranje iz fondova EU, a ukoliko to ne uspije, u potpunosti će je financirati iz sredstava gradskog proračuna.

Popularni Članci