'

MI i DEŠA održali radionicu o povezivanju građana i organizacija

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj (STEP) kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u Dubrovniku je održana radionica namijenjena predstavnicima udruga i organizacijama iz javnog sektora.

Povod za radionicu 'Kako unaprijediti povezivanje građana, različitih organizacija i institucija u cilju unapređenja socijalnih usluga na području Dubrovnika' je nedovoljno povezivanje, suradnja i stvaranje partnerskih odnosa u cilju unaprjeđenja usluga i kvalitete života ljudi. Organizacije civilnog društva se često vide kao konkurenti, a manje kao potencijalni partneri koji mogu povezati međusobno slične, ili različite resurse. Izazov je da nam umjesto konkurencije, ideja vodilja bude (češće) međusobno nadopunjavanje i komplementarnost.

Radionici je prisustvovalo 19 predstavnika OCD-a i javnog sektora te se na vrlo interaktivan način raspravljalo o mogućnostima suradnje koje bi se mogle razviti na širem Dubrovačkom području.

Radionicu  je održala Udruga MI u suradnji s partnerskom udrugom s područja dubrovačko- neretvanske županije, Udrugom DEŠA.

Popularni Članci