MCDONALD'S IPAK OSTAJE U GRUŽU Vide Matić: Potpisali smo predugovor prije mjesec i pol dana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Fotomontaža DD
Dolazak velikog lanca brze hrane u Dubrovnik nedavno je ponovno aktualiziran zbog natječaja za prostor restorana Dubravka. Naime, portal Plava kamenica je pisao o davnom pokušaju useljenja ovog globalnog lanca brze hrane na Pile.

Plava kamenica piše kako McDonald's svakako bez problema može ispuniti uvjete natječaja za Dubravku jer 600 tisuća eura godišnjeg najma bez problema mogu platiti, a imaju i najmanje 10 milijuna eura prihoda u protekle tri godine, što su uvjeti za natječaj.

No, u Dubrovniku se već odavno najavljuje dolazak popularnog lanca, ali na drugoj lokaciji. Točnije u Gružu, na području gdje se nalazi tvrtka Frendy. Pitali smo vlasnika Frendija dokle su došli pregovori s Globalnom hranom, nositeljem hrvatske franšize koju je 2010. godine kupio Georg Gavrilović iz mesoprerađivačke tvrtke Gavrilović.

- Iznenadili su me medijski napisi da McDonald's dolazi na Pile jer mi pregovaramo godinama. Prije mjesec i pol smo potpisali predugovor koji je ovjeren. Gradonačelnik nam je u ožujku poslao dopis kako podržava projekt i implementaciju idejnog projekta u novi UPU Gruški akvatorij - kazao je Vide Matić za Dubrovački dnevnik.

Dubrovački dnevnik je još ranije pisao kako je Gruž 'zapao' za oko ljudima u McDonald'su kao idealna lokacija jer je važno da se ispune uvjeti sukladno franšiznom ugovoru. Naime, ovo je jedna od rijetkih lokacija u kojoj se može organizirati rad restorana brze prehrane sa sjedećim mjestima, a ujedno i prodaja hrane i pića za korisnike koji dolaze s automobilima i preuzimaju hranu, takozvani Drive in.

Na tom mjestu se nalazi istoimena tvrtka Frendy koja na spomenutoj lokaciji prodaje građevinski materijal, a u planu je da se ista tvrtka preseli u Komolac gdje već imaju zemljište.

Popularni Članci