Franković najavio razrješenje Grileca s mjesta ravnatelja Lokruma, v.d. će biti Nikolina Grković

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grilec Grković
Nakon konferencije za medije o izbornom rezultatu HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, gradonačelnik Mato Franković obznanio je kako će razriješiti Ivicu Grileca s mjesta ravnatelja Lokruma zbog nepravilnosti u javnoj nabavi prilikom odvoza smeća s otoka.

- Nakon što sam dobio interne nalaze revizije postupaka u Rezervatu Lokrum gdje je služba u potpunosti pregledala više postupaka javne nabave, sa svojim suradnicima sam donio odluku kako ću na osnovu tih dokumenata i spoznaja podnijeti prijavu prema službenici Grada Dubrovnika koja je zadužena za nepravilnosti i ona će dalje taj slučaj procesuirati. Sutra u 11 sati imam sastanak s Upravnim vijećem Lokruma, a u 14 sati na sastanku Upravnog vijeća Ivica Grilec će biti razriješen dužnosti ravnatelja i to će biti proslijeđeno Gradskom vijeću - najavio je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako će stručna voditeljica Rezervata Nikolina Grković biti v.d. ravnatelja.

O tome što je bilo krivo u procesu javne nabave Franković je naznačio kako nisu poštovane procedure, a dodao je kako prilikom toga nije učinjena financijska šteta.

- Ovdje je problem bio proces vođenja javnih nabava, a to je bilo nepoznavanje procedura. Ako to ne znate raditi, onda uzmete nekoga tko zna, a ne pravite se pametni. Na moju odluku je utjecao nalaz interne revizije, a ravnateljev nastup na konferenciji za medije je bio nedopustiv, ljudi moraju biti spremni odgovarati na tu temu kad već sazovu presicu - kazao je on komentiravši konferenciju koja se održala prošlog tjedna kada je Grilec odbio odgovarati na pitanje Dubrovačke televizije koja je potaknula slučaj nepravilne javne nabave.

Franković je najavio i ukidanje dva mjesta pomoćnika ravnatelja u JU Rezervat Lokrum te reorganizaciju poslovanja budući da su i oni odgovorni, kako je pojasnio, za krivu javnu nabavu. Riječ je o Kristini Ćurćiji i Srđanu Dragojeviću.

Popularni Članci