LJETO JOŠ NIJE GOTOVO! Poznati RTL-ov prognostičar Nikola Vikić Topić otkriva kakvo vrijeme očekuje Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RTL i DD
Poznati RTL-ov prognostičar Nikola Vikić Topić otkriva kakvo vrijeme nas čeka u Dubrovniku u sljedećih tjedan dana. Prema njegovoj vremenskoj prognozi, u Dubrovniku će se i sredinom rujna uživati u ljetnim radostima. 

"U Dubrovačko-neretvanskoj županiji danas će biti pretežno sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku te bez mogućnosti za kišu. Puhat će umjerena tramontana i bit će malo toplije nego jučer s temperaturom oko 28 °C. 

Sredinom tjedna, u srijedu i četvrtak, ponovno promjenjivije i malo oblačnije. Bit će dosta sunčanih razdoblja, ali mogući su i kraći pljuskovi s grmljavinom. U srijedu je veća vjerojatnost za njih poslijepodne, a u četvrtak ih može biti i ujutro. Temperatura tih dana ostaje slična kao danas, oko
28 °C. U srijedu će prolazno zapuhati slab do umjeren jugozapadni vjetar, a u četvrtak ponovno umjerena do jaka tramontana.

Za vikend te početkom idućeg tjedna ponovno stabilnije i sunčanije, bez mogućnosti za kišu. I dalje će puhati tramontana i bura, umjerene do jake, a temperatura ostaje oko 28 °C. 

U svakom slučaju, pred jugom Hrvatske je vrlo ugodno kasnoljetno vrijeme koje će tek rijetko prekidati kraći pljuskovi - najvjerojatniji su u srijedu i četvrtak. Temperatura se neće znatnije mijenjati, ujutro će biti oko 20 °C, a danju oko 28 °C, no zbog tramontane i bure neće biti vruće već ugodno. U idućih sedam dana nema naznaka za jače pogoršanje, tako da će se i dalje moći nesmetano uživati u kupanju i sunčanju – temperatura mora i dalje je ugodnih 25 °C," prognozira Vikić Topić. 

Popularni Članci