LIBERTAS POJAČAVA FLOTU Stižu novi poljski autobusi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Libertas pojačava svoju flotu! Stižu poljski autobusi marke Solaris Urbino 12.

Autobusi su to koji su naručeni preko EU fondova, a Dubrovnik će tako obnoviti vozni park prije početka sezone.

Dubrovnik je natječaj za nabavku novih autobusa raspisao krajem 2018. godine. Vrijednost poljske ponude iznosila je 17,7 milijuna kuna s uključenim četverogodišnjim jamstvom.

- Sutra u Libertas stižu novi autobusi što je u potpunosti financirano EU fondovima i od strane resornog Ministarstva prometa. Nakon što stignu, krećemo s provjerom tehničkih karakteristika i ako sve bude u redu potpisuje se zapisnik i autobusi se preuzimaju, a ako bude nedostataka, rok je 21 dan da se oni otklone pa se onda autobusi preuzimaju. Ako kojim slučajem nedostaci ne budu otklonjeni u dogovorenom roku, autobusi se vraćaju i dolazi do raskida ugovora. Procedure su strogo pripisane od strane Agencije za financiranje koja to kontrolira tako da ne možemo reći da su autobusi naši dok ne prođu navedene procedure - pojasnio je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je tvrtka Solaris poznata i po električnim autobusima koje je grad Dubrovnik također planirao nabaviti, no zbog situacije s koronavirusom od toga se odustalo.

- Očekujemo raspisivanje natječaja od strane resornog Fonda za zaštitu okoliša, a Grad Dubrovnik je spreman za to. Imali smo i pilot projekt kada je trebao u ožujku doći jedan autobus, mi smo pripremili postavljanje punjača na Pile kako bi on mogao voziti liniju do OB Dubrovnik, ali nažalost nastupila je korona-kriza i onda je tvrtka Volvo, koja je bila zainteresirana za to, odustala od toga. No, siguran sam kako ćemo u skoro vrijeme imati takve autobuse jer nam je važno pokazati kako je Dubrovnik prilagođen i može prihvatiti električne autobuse koji su budućnost - zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Popularni Članci