Legaz zatražio hitnu intervenciju Lučke kapetanije zbog zida na pomorskom dobru kod Elite

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Igor Legaz zatražio je hitnu intervenciju inspektora Lučke kapetanije Dubrovnik jer su, kako je naglasio, 'oni nadležni narediti zabranu izvođenja nezakonitih radova na pomorskom dobru'. 

Razlog tome su pripremni radovi obitelji Zovko kod Vile Elite čiji su oni vlasnici. Predmet spora je stari obalni put koji je nekada  davno vodio sa šetnice prema moru i plaži, koji je bio prohodan u potpunosti sve do kraja osamdesetih. Posljednjih godina na tom je mjestu, koje je ucrtano kao pomorsko dobro, zid s ogradom koji dijeli posjed Vile Elite i šetnicu. Taj su zid s ogradom  postavili vlasnici Vile Elite 2007. Ovoga vikenda dio ograde je nestao te je taj put sada postao opet prohodan. Nakon toga su tu tijekom ponedjeljka stigli zaštitari tvrtke Royal Resorts koji će izgleda i dalje biti tu i čuvati posjed od daljnjih aktivnosti po ovom pitanju koji su jučer izašli na teren, baš kao i policija. 

U svom dopisu Lučkoj kapetaniji, Legaz navodi kako je 'obitelj Zovko izvršila pripremne radove na pomorskom dobru koji su se sastojali od uklanjanja željezne ograde sa zida, koji se nalazi južno od granice pomorskog dobra'. 

"Plan familije Zovko je ili dozidati postojeći zid (360 x 90 x 23) ili na taj zid (koji se u cijelosti nalazi unutar zone pomorskog dobra) postaviti neku drugu vrstu prepreke. Godine 2008. građevinski inspektor je donio izvršno rješenje o uklanjanju i tog zida i željezne ograde na tom zidu. Jučerašnji 'pripremni radovi' jesu u skladu s tim izvršnim rješenjem, u dijelu koji se odnosi na uklanjanje željezne ograde. Međutim, familija Zovko jučer je angažirala su zaštitarsku tvrtku 'Eurolex', s namjerom da im tvrtka stražari, kao bi oni mogli neovlašteno izvoditi radove na pomorskom dobru, suprotno onim koji su određeni u rješenju. U području pomorskog dobra, koje je određeno Uredbom. Vlade RH (NN-6/99, br. 72), nikome niie dodijeljena koncesija, pa nitko nema pravo izvoditi bilo kakvu vrstu radova, osim što sljednici tvrtke 'Importanne Resort' (tvrtka 'Royal Resort'), zapravo familija Zovko, ima odstraniti čitav zid i ogradu na zidu," naveo je Legaz u svom dopisu Kapetaniji. 

Popularni Članci