test

KUĆICA JE IZGRAĐENA LEGALNO Franković najavio: 'Uhvatit ću se u koštac s problemom izgradnje suludih građevina'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kućica koji su izgradili investitori iz tvrtke Laus centar na svome zemljištu između Vile Palme i FINE je izgrađena legalno, objavio je to gradonačelnik Mato Franković.

"Dragi sugrađani, danas je građevinska inspekcija utvrdila kako je kućica izgrađena na pješačkoj stazi - javnom dobru - koja spaja Ulicu dr. Ante Starčevića s Ulicom Put od Republike i Vukovarskom ulicom izgrađena prema njima potpuno legalno.

Osim konsternacije kada sam pročitao navedeno još jedanput sam shvatio koliko je teško braniti javno dobro i što znači uhvatiti se u koštac s problemom izgradnje suludih građevina koje bi neki željeli izgraditi i time trajno narušiti identitet Grada. Stoga vam odlučno obećavam da ću do zadnjeg atoma snage braniti i sačuvati prostor Grada od daljnje uzurpacije onih koji ovaj Grad i njegove građane ne poštuju", poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Podsjetimo, ovo zemljište, točnije pješačka staza već duže vrijeme izaziva prijepore između investitora i gradonačelnika. Laus centar smatra kako je zemljište njihovo, dok je navedena staza na sjednici Gradskog vijeća proglašena javnim dobrom. Investitor, koji još uvijek čeka građevinsku dozvolu, je najavio kako je u projektu predvidio gradnju dva pješačka prolaza preko svoje nekretnine između ulica Put Republike i dr. A. Starčevića.

Popularni Članci