KRISTIĆ ISPAO FER I PRIZNAO: Falili smo kad nismo podržali Tevšića za ravnatelja Rezervata Lokrum

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Izvješća o radu javnih ustanova i gradskih tvrki našla su se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, 23. po redu u ovom sazivu.

Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Zavoda za obnovu Dubrovnika za 2015. godinu našao se prvi na dnevnom redu oko koje se razvila rasprava, ali je prihvaćen. Ravnateljica Zavoda Iva Carević Peković je kazala kako je rad Zavoda bio znatno otežan jer je 2015. godine pao Proračun.

Marko Potrebica (HDZ) je kazao kako je interesantno što je Grad za zavod dao oko šest milijuna kuna, dok je Društvo prijatelja dubrovačke starine dalo pet milijuna kuna više za programe, ali je kazao i kako je zanimljivo kako je pored DURA-e i DUNEA-e Zavod odabrao tvrtku iz Karlovca za edukacije oko EU fondova.  

Pero Vićan (DDS) je kazao kako je Zavod danas 'najtanji gdje je prije bio najjači' te kako ga je potrebno dodatno osnažiti.

Gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je kako je Zavod dolaskom Ive Peković počeo obnavljati zgrade u vlasništvu Grada, a kako su se do tog trenutka obnavljale privatne zgrade javnim novcem te dodao kako Grad jedini financira Zavod za obnovu.

Prilikom rasprave oko Prijedloga zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Folklorni ansambl „Linđo“ za 2015. godinu, koji je također usvojen, predsjednik Mato Franković je pohvalio rad ravnateljice Anuške Matušić, kao i Pero Vićan.

'Linđo je znalo nekad izazivati velike polemike i rasprave. Digao sam se za ovu govornicu da čestitam gospođi Matušić na radu, koja odlično vodi Linđo, premda nije bila naš, HDZ-ov kandidat,' izjavio je Franković.

Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Umjetnička galerija Dubrovnik za 2015. godinu je također usvojen, ali uz kritiku DDS-a. Naime, DDS-ovi vijećnici nisu glasali za ovo izvješće jer, kako je Vićan obrazložio, prihodi nisu rasli nego stagnirali, ali i spomenuo loš odnos ravnateljice sa zaposlenicima.

Maro Kristić (KLGB 'Srđ je Grad') kazao je kako je Mario Tevšić pokazao kako 'Srđevci' nisu bili u pravu kad ga nisu podržali za ravnatelja Lokruma zbog načina na koji je izabran, no kako je ispalo da su u krivu jer savjesno vodi Rezervat Lokrum te pohvalio projekte kao što je uvođenje vaporetta, ali i izrađene klupe, održane radionice i slično.

'Lokrum je približio prvo građanima, a onda i turistima. Mario, samo naprijed,' pohvalila ga je i Mira Buconić (HSS), kao i Franković koji je kazao kako je napravio puno dobrih stvari na Lokrumu.

Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik za 2015. godinu je također prihvaćen, no Lukša Matušić (DDS) je upozorio kako se u sport na području Grada Dubrovnika ulaže sramotno malo, a s tim se složio i Potrebica.

Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Dom Marina Držića za 2015. godinu, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre za 2015. godinu, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Dubrovački muzeji Dubrovnik za 2015. godinu., Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Dubrovački simfonijski orkestar za 2015. godinu., Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Gradsko kazalište Marina Držića za 2015. godinu, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik za 2015. godinu, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Javne ustanove u kulturi Prirodoslovni muzej Dubrovnik za 2015. godinu, Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Ustanove Dječji vrtići Dubrovnik za 2015. godinu su prihvaćeni.

O izvješćima ostalih javnih ustanova i gradskih tvrtki pri Gradu Dubrovniku će se raspravljati i odlučivati u ponedjeljak, s početkom u 15.00 sati, a aktualnosti s trećeg dijela sjednice pratite na Dubrovačkom dnevniku!

Popularni Članci