'

KREATIVNI LJETNI PRAZNICI Izrađivale su se 2D i 3D naočale, maske, gitare, leptiri, autići... (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura protekla dva dana održali su četiri radionice crtanja 3D olovkama.

Na uvijek popularnim radionicama sudjelovalo je preko 50 djece, a većina njih aktivna je i na ostalim radionicama koje se održavaju za vrijeme ljetnih praznika u Centru za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik, u sklopu STEM ljeta u ZTK.

Polaznici radionica su uz pomoć plastike koja se zagrijava u 3D olovci, koristeći predloške, izrađivali 2D i 3D predmete poput naočala, maski, gitara, leptira, cvjetova, zvijezda, panda, autića, helikoptera, Eiffelovog tornja… Na taj način razvijali su kreativnost, inovativnost i tehničke vještine, a na kraju su svoje radove zadržali.

Iduću srijedu i četvrtak, 10. i 11. srpnja u 9:30 i 11 sati slijede radionice robotike i programiranja bez ekrana za djecu od 5 godina, predškolce i učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti na www.ztk-du.hr/stem-ljeto/.

Popularni Članci