KRAJEM TRAVNJA DOLAZI DESET DIGITALNIH NOMADA 'Dobit ćemo povratnu informaciju što dodatno razviti i popraviti' (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads pokrenuli su projekt „The Dubrovnik digital nomad-in-residence".

Radi se o natjecanju uz koji se odabralo deset digitalnih nomada koji će doći u Dubrovnik krajem travnja. Njima će Grad Dubrovnik omogućiti prostor u kojem će raditi, to će biti Lazareti svakog dana od 9 do 17 sati. Organizirat će se i radionice na kojima će se kreirati sadržaj uz koji će se pokušati formirati bolje okruženje za digitalne nomade.

Direktorica TZ Grada Dubrovnika Ana Hrnić rekla je kako je u listopadu održana konferencija koja je imala odličan odjek.

- Zato smo odlučili ideju dalje razvijati i ovo je sljedeći korak u tom procesu. Deset nomada će doći 28. travnja i boravit će četiri tjedna, ovdje će raditi i živjeti gdje će se upoznati s lokalnom kulturom i načinom života. Radit ćemo na daljnjoj strategiji pozicioniranja Dubrovnika za digitalne nomade. Dobit ćemo povratnu informaciju što dodatno razviti i popraviti kako bi bili što bolji. - rekla je Hrnić.

- Hoće li digitalni nomadi spasiti turizam? Oni su jedan od koraka koji su važni za destinaciju, oni će boraviti duže vremena, živjeti ovdje, potaknuti i članove obitelji, prijatelje i ostale kolege da nas posjete. - kazala je.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić dodala je kako je Gradu Dubrovniku stalo do ovog projekta, dodajući kako je to pokazala i konferencija koja je održana u listopadu, objasnivši kako Grad može ponuditi sadržaj koji je njima potreban.

Vlasnica tvrtke Saltwater Nomads Tanja Polegubić  kazala je kako je bilo preko stotinu prijavljeni te da će doći oni ostvarenih karijera koji će tako u Dubrovniku raditi. Ona je i prikazala film u kojem su se predstavili digitalni nomadi koji će doći u Dubrovnik.

Pokretač portala Total Croatia News Paul Bradbury rekao je da digitalni nomadi traže određen način života, koji im Hrvatska i Dubrovnik mogu ponuditi. Dodao je kako se destinaciju koja se bazira na pustoj zimi i ljetu punom kruzer gostiju u destinaciju gdje će gosti dolaziti tijekom cijele godine.

Popularni Članci