KONGRES KAKAV U HRVATSKOJ JOŠ NIJE BIO Franković: 'Dokazujemo da smo top destinacija, stižu nam i nobelovci' (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Prvi hrvatski audiološki kongres s međunarodnim djelovanjem otvoren je večeras u hotelu Palace, a nazočili su mu brojni ugledni liječnici, stručnjaci i istraživači s područja audiologije i fonijatrije, predsjednica Europske federacije audioloških društava Francoise Sterkers-Artieres koja je na samom početku pozdravila prisutne, predsjednik kongresa Robert Trotić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, ali i gradonačelnik Mato Franković koji je otvorio kongres.

"Zahvaljujem što ste naš grad izabrali za održavanje Prvog hrvatskog audiološkog kongresa s međunarodnim djelovanjem. Iskreno se nadam kako se organizacija ovakvog kongresa početak novog poglavlja za vaše Društvo osnovano prije gotovo četvrt stoljeća. Uvjeren sam kako će zaključci s kongresa unaprijediti audiološku i fonijatrijsku znanost i u konačnici doprinijeti poboljšanju kvalitete života ljudi s problemima sluha, ravnoteže, glasa i govora. Dubrovnik ne trebam posebno predstavljati, to je današnji predvodnik hrvatskog turizma, a stoljećima je gradio utjecaj u trgovini, znanosti, umjetnosti i ujedno uvodeći brojne novosti u državno i društveno uređenje. Među prvima smo izgradili vodoopskrbni kanalizacijski sustav, ukinuli trgovinu robljem, a zahvaljujući umijeću trgovine i diplomacije, uspješno smo održavali slobodu i odolijevali tadašnjim velikim vojnim silama. Dubrovnik je takav i danas, prostorno skučen, ali prepoznat u svijetu," kazao je Franković.

Dodao je i kako je ovo još jedan dokaz koji govori u prilog činjenici kako je Dubrovnik glavna kongresna destinacija.

"Dobro je da se ovakvi kongresi održavaju u Dubrovniku i činjenica je kako je Dubrovnik očito izvrsna destinacija za sve kongrese ovog tipa. Svjedočili smo nedavno jednom velikom kongresu geologa, a uskoro se najavljuje kongres nobelovaca tako da se može reći kako smo top kongresna destinacija," zaključio je gradonačelnik.

Kongres će obuhvaća aktualnosti iz audiologije, vestibulologije, otoneurologije i otologije te okuplja niz eminentnih stručnjaka iz zemlje i inozemstva. Koncept kongresa je u nizu audioloških tečajeva, panel diskusija, pozvanih predavanja i poster prezentacija.

Popularni Članci