KOLEGIJ GRADONAČELNIKA Izdašan proračun za iduću godinu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Grljević
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i njegovi zamjenici Tatjana Šimac Bonačić i Željko Raguž predstavili su medijima proračun za nadolazeću 2016. godinu ali i još neke promjene koje čekaju proračun za 2015. godinu. 

Tako pred vijećike ide rebalans rebalansa, koji je posljedica činjenice kako je Grad uprihodovao još milijun i 200 tisuća kuna zbog spora Grada i HEP-a koji je Grad dobio. 

Proračun za 2016. godinu bi trebao iznositi 438 milijuna kuna, a već u veljači se može očekivati veći rebalans od gotovo 40 milijuna kuna zbog sredstava koja neće biti potrošena u tekućoj, 2015. godini. 

Također u ovaj proračun ulazi oko četiri milijuna kuna koje će Grad uprihodovati od žičare, a povećavaju se davanja Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo za 5,5 milijuna kuna, koje će biti utrošene u uređenje centralnog kabineta škole za djecu s posebnim potrebama na Ilijinoj glavici u iznosu od 150 tisuća kuna, a 5,3 milijuna kuna namijenjeno Dječjim vrtićima, dio na usklađivanje plaća zaposlenih i kolektivnog ugovora, drugi dio je posljedica smanjenja cijene vrtića koje plaćaju roditelji, što sada pokriva Grad Dubrovnik. 

Zamjenik Željko Raguž osvrnuo se na problematiku parazita palme, a za borbu protiv ovog nametnika izdvojeno je 2,3 milijuna kuna više nego lani. Također Raguž je pozvao stanovnike Dubrovnika i susjednih općina da se prijave na natječaj, jer Grad Dubrovnik traži zemljište na kojem bi mogao adekvatno zbrinuti zaražena stabla. 

Također, planirana su ulaganja u poljoprivredu, koja bi se realizirala posredstvom DURA-e, a uključivala bi poticaje, kreditiranje i jamstva. 

Detaljniji prijedlog proračuna možete pronaći ovdje

Popularni Članci