'

Kada u Orašcu ugledamo bijeli dim znati ćemo da je HDZ izabrao gradonačelničkog kandidata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Danas je klauzura dubrovačkog HDZ-a. To spada u jedan od najvećih događaja mjeseca ožujka i svi su nestrpljivi vidjeti kakvog „konja“ za trku će izabrati stranka koja participira s pojedinačno najviše mandata u Gradskom vijeću.

Iako se s imenom Nika Bulića barata već mjesecima, nije se do prije par dana znalo hoće li se skidati glava Nikole Dobroslavića ili će ga jednostavno gurnuti u vatru s pretendentima Androm Vlahušićem i Nikom Šaljom. Dubrovački dnevnik je prvi objavio da se ozbiljno računa i s Teom Andrićem, vrlo aktivnim gradskim vijećnikom i bivšim direktorom tvrtke Vodovod. Danas radi kao direktor Plovputa, a malo upućeniji nam govore kako su njegovi dani toj državnoj tvrtki ionako odbrojeni, naravno iz političkih razloga.
Ako se malo uzme u obzir Andrićev staž u HDZ-u, njegov bi izbor bio i logičan, pod uvjetom da je Dubravka Šuica, kojoj su ankete davale dobar rejting, uistinu i odustala od mjesta gradonačelnice. Andrić je poznata osoba u HDZ-u, ako izuzmemo nikad razriješeni POMAK, bez afera, uvijek obavljao visoke dužnosti, kako u stranci tako i u državnim i gradskim tvrtkama, pa samim time možemo zaključiti da mu i ne fali iskustva.

Val novih ljudi

Tomislav Karamarko ionako već danima ponavlja kako je HDZ zahvatio val novih ljudi, kako je to proces mijenjanja HDZ-a, pa bi upravo sam sebi upao u usta da izabere Nika Bulića na mjesto dubrovačkog kandidata za gradonačelnika. Iako iza sebe ima rekordni broj mandata kao čelnik Hrvatske turističke zajednice, u isto toliko mandata je uspio zaredati rekordni broj afera. Najmanja mu je ona kada je svojoj supruzi namjestio pobjedu na natječaju za najbolji slogan gdje je supruga „slučajno“ odnijela pobjedu s sloganom 'Hrvatska - Raj na Zemlji', a slijedi dalje niz organizacije Hrvatske večeri – gastro priredbe kojom prigodom je u 2011. godini potrošeno devet milijuna kuna. O optužbi hrvatskih tiskara da se posao u HTZ-u ne može dobiti ako se ne podijeli provizija da i ne govorimo, ali kruna svega je poslovanje s Fimi mediom i Nevenkom Jurak, za koju Niko Bulić na procesu protiv Sanadera tvrdi da ga „šef“ nije pritiskao da radi s njima, već je eto, Fimi media do posla došla na lijepe oči.

Konklava u Orašcu

Bilo kako bilo, večeras se održava HDZ-ova Klauzura. Na njoj bi se trebalo raspravljati o narednim lokalnim izborima i napokon „izbaciti“ sretni dobitnik koji će krenuti u kampanju. Danas su, nekako simbolički okupljaju i Kardinali u Vatikanu, pa se nadamo da ovi neće prije novog papu izabrati nego HDZ dobiti kandidata.

Čekamo bijeli dim iz Orašca.
 

Popularni Članci