JUTROS VELIKE GUŽVE U ZATONU Nazvali smo Hrvatske ceste, kažu da će se odsad promet ručno regulirati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica
Velike gužve zabilježene su jutros na semaforima u Zatonu.

Ti semafori postavljeni su uz radove na cesti od Zatona Velikog do Štikovice. Riječ je o projektu ‘Izvanrednog održavanja državne ceste D8, dionica 027 od km 22+430 do km 25+480, Veliki Zaton – Štikovica’.

Već danima, kako možemo vidjeti na društvenim mrežama, građani se žale kako su gužve nesnosne, dok se jutros čekalo po 45 minuta.

Nazvali smo hrvatske ceste te ih pitali događa li se baš tu ovih dana nešto posebno te je li se mogu očekivati poboljšanja.

- Sad je stanje regularno, više nam gužvi. Naime, za desetak dana bi ova faza uređenja ceste trebala završiti, a baš danas se počelo sa završnim radovima. Semaforska regulacija nije mogla podnijeti cjelokupnost prometa. Danas je to promijenjeno u ručnu regulaciju, te se gužva raščistila. - kazala je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

- Budući da se ušlo u završnu fazu, te da semaforska regulacija ne može izdržati svu količinu prometa, odlučili smo do daljnjega primjenjivati ručnuregulaciju. - objasnila je Tamara Pajić.

Investitor uređenja navedene dionice su dakle Hrvatske ceste, a vrijednost iznosi 17,5 milijuna kuna (bez PDV-a). Radove izvodi tvrtka Strabag d.o.o. Rok je osma mjeseci, a početak radova bio je 26. svibnja ove godine.

V.S.

Popularni Članci