JOŠ IMA DOBRIH LJUDI Dubrovački taksist bez razmišljanja spasio bolesnu djevojku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Kad se govori o taksistima, često ih se spominje u kontekstu turističkih kretanja, gužvi u Gradu, no ima tu i jedna humana komponenta u kojoj se oni vrlo često nađu u pravo vrijeme na pravom mjestu i pomognu osobama kojima je pomoć u tom trenutku od životne važnosti.

Jedan takav primjer dogodio se jučer ujutro kad je djelatnik Sindikata autotaksi prijevoznika Dubrovnik praktički spasio život mladoj djevojci koja je ukrcana u njegovo vozilo. Kako nam je rečeno, djevojci je bilo jako loše te je nekoliko puta zbog bolesti izgubila svijest. Muška i ženska osoba s kojima je bila u društvu su, kako tvrdi taksist, zvali hitnu pomoć, no vozila su bila na intervencijama, pa je taksist Sindikata autotaksi prijevoznika Dubrovnik dovezao na Hitnu. Djevojka nije bila u stanju stajati na nogama pa su je osobe s kojima je bila u društvu nosili na rukama.

Zahvaljujući njegovom iskustvu i vještini, djevojka je u rekordnom roku stigla na Hitnu pomoć gdje su joj djelatnici dalje pružili pomoć. Kako nam govori ovaj taksist, do hitne pomoći je stigao vrlo brzo, pazeći pri tom na ostale sudionike u prometu, a sve kako bi spasio djevojku. To je jedina misao kojom se vodio.

„Izgledala je loše, baš jako loše. Kad sam pošao s hitne pomoći, nisam uopće mogao nastaviti s radom, toliko me to pogodilo,“ izjavio je taksist. Naravno, u ovim situacijama, taksisti redovno odbijaju naplatu vožnje, što se podrazumijevalo i ovaj put. 

„Ništa od toga nije bilo važno. Važno je bilo samo da ona bude dobro i da je uspijem navrijeme dovesti u bolnicu,“ kaže taksist koji je u svom naumu i uspio. Ovakve priče podsjećaju nas na to koliko je važno brzo intervenirati kad je to od životne važnosti, ali i kako još uvijek među nama ima puno dobrih ljudi.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana  zabilježen je rekordan broj hospitaliziranih osoba od početka godine. Kako nam je potvrdio ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić, jučer je u dubrovačku bolnicu hospitalizirano preko 30 osoba.

Fotografija je ilustrativne prirode i ne prikazuje opisani događaj 

Popularni Članci