'

Jelka Tepšić sudjelovala na otvorenju festivala „Grad od riječi“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je sinoć na otvorenju prvog književnog-kulturnog festivala „Grad od riječi“ u Lazaretima povodom obilježavanja 70 godina djelovanja Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku. Otvorenju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, baštinu i turizam Julijana Antić Brautović.

Tom prigodom zamjenica Tepšić čestitala je veliku obljetnicu u ime gradonačelnika i svoje osobno, istaknuvši pritom veliku ulogu dubrovačkog ogranka u očuvanju hrvatske kulture i jezika.

"Ovaj Ogranak je dao izniman doprinos u očuvanju hrvatske kulture i jezika, u promociji kulture i stvaralaštva, kako pisane riječi, tako i drugog kreativnog stvaralaštva u Dubrovniku, ali i izvan granica našega Grada. Pohvaljujemo da u okviru ove proslave imamo i manifestaciju 'Grad od riječi', nadam se da će ona zaživjeti u gradu kulture i umjetnosti."

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku Ivana Grkeš uručila je zamjenici Tepšić zahvalnicu za dugogodišnju podršku i suradnju Grada Dubrovnika radu Ogranka.

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku okupio je ogranke iz Križevaca, Gruda, Boke Kotorske, Vukovara, Blata, Metkovića i Mostara te suradnike iz kulturnih i obrazovnih institucija, poput Dubrovačkih knjižnica, Dubrovačkih muzeja, Doma Marina Držića, Dubrovačkih ljetnih igara, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Društva dubrovačkih pisaca, Sveučilišta u Dubrovniku i dubrovačkih srednjih škola.

Tijekom sljedeća dva dana, 11. i 12. listopada, posjetitelje festivala očekuje raznolik program koji uključuje radionice, književne razgovore, promocije knjiga te sajam na kojem će ogranci Matice hrvatske i suradnici predstaviti svoja izdanja i proizvode, stoji u priopćenju Grada. 

Popularni Članci