JE LI OVO MOGUĆE? Itekako, i ništa bolje ne govori o onome što nas je snašlo (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Nikola Duper
Redatelj i fotograf Nikola Duper na društvenim mrežama objavio je fotografiju nastalu ispred Kneževoga dvora.

A "uslikao' je tako travu koja raste praktički iz kamena. Samo po sebi nije neobično da trava raste, ali ovdje u oči bode što raste na mjestu gdje to nismo naviknuli vidjeti, onamo gdje dnevno prođe na tisuću nogu. Pitali smo Dupera kad je fotografija nastala, odgovorio je da je nastala danas.

Nikola Duper

- Rakurs daje veći efekt nego što se vidi odozgo ali je realno, nema tu obrade. - rekao je on.

U biti, ova fotografija najbolje svjedoči koliko smo promijenili svoje navike.

Zamislimo kako bi to izgledalo da nema krize uzrokovane virusom Covid-19.

Dakle, počeli bi prvi kruzeri, defilirali bi Gradom turisti i domaći, i bila bi to još jedna uobičajena predsezona. Ovako, toliko se toga izmijenilo, da je u ova dva i pol tjedna koliko se u principu ne šeta eto narasla i trava, bez obzira na to što rakurs daje veći efekt fotografiji.

No, ima ovdje i još nešto što se ne tiče samo činjenice da ispred Kneževog dvora raste trava, odnosno činjenica da nas otrovne kapljice iz tuđeg zadaha mogu zaraziti.

Možemo povući paralelu s rastom trave na druge oblasti života. Kad je već neodvijanje života na način na koji smo naviknuli uzrokovalo ovako nešto, onda zamislimo samo kakav će efekt imati primjerice na našu psihološku stabilnost, ali i onu gospodarsku, primarno na naš novčanik. Možda se to još ne vidi sasvim bjelodano, ali u mnogim poljima narast će "ova trava", zbog gole činjenice da je stao život.

Ne preostaje ništa nego nadati se da će biti kraja virusu i da 'postkoronski' život neće imati veze s ovim kojeg sad živimo, a kojeg najbolje opisuje opustošenost.

Popularni Članci