JE LI GA NETKO NAMJERNO BACIO Nosač za bicikle uzrokovao incidentni prelijev, pregledavaju se kamere

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vodovod Dubrovnik pregledao je kanalizaciju i utvrdio kako je kanal začepljen ni više ni manje nego s nosačem za bicikle iz jednog ugostiteljskog objekta.

Zbog navedenog začepljenja došlo je do aktivacije incidentnog prelijeva koji je proradio sukladno pravilima struke. Kako smo doznali, da incidentni preljev nije proradio i kanalizaciju prelio u more pored Ville Wolf, dogodila bi se situacija koja se događala prije deset i prije petnaest godina kada bi objekti u blizini poplavljivali i gdje bi se svako nevrijeme s većim padalinama gledalo kao potencijalnu opasnost. Sada, kako nam govore to više nije slučaj.

Sam nosač za bicikle je težak i nije mogao sam upasti u šaht pa se stoga sumnja da ga je netko namjerno ubacio. Nije poznato tko ali će se počinitelj pokušati utvrditi na nadzornim kamerama.

I gradonačelnik Grada Dubrovnika se istim povodom obratio preko društvene mreže.

"Nakon što je došlo do preljeva kanalizacijskih voda u Uvali Lapad, Vodovod Dubrovnik je krenuo s ispitivanjem sustava kako bi se utvrdio uzrok istog. Ispitivanjem je utvrđeno kako je netko u sustav ubacio stalak za bicikle, a što je i uzrokovalo probleme u sustavu.

Jasno je kako ovaj stalak u sustavu nije mogao završiti slučajno. Pregledom video nadzora pokušat ćemo pronaći i počinitelja kojem je očito bilo jako zabavno namjerno začepiti kanal kako bi došlo do preljeva kanalizacijskog odvoda u more", poručio je Franković te se zahvalio djelatnicima Vodovoda.

Popularni Članci