'

Izvrsna Nera Stipičević oduševila izvedbama francuske šansone u Kneževom dvoru (FOTOGALERIJA)

Autor: Željko Tutnjević Autori fotografija: Željko Tutnjević
Sinoć je 20. Le Petit Festival du Theatre nastavljen u Kneževom dvoru, nastupom Nere Stipičević i ansambla u sastavu Tomislav Parmać na klaviru, gitarist Mirko Prišlin, violinist Petar Haluza i violončelist Neven Šverko.

Vinko Mario Prizmić, osnivač LPFT ih je najavio kao damu, koja kao da je pobjegla iz romana Alexandra Dumasa, tajanstvena i vazda intrigantna Nera Stipičević, koja je oduševila izvrsnim izvedbama francuske šansone, pjevajući u pratnji svoja četiri mušketira, publici poklonivši izbor najljepšeg što ima francuska klasična i suvremena glzba i poezija.

20. le PetitFestival du Theatre završava danas u Kneževom dvoru, koncertom Plavi nomadi svjetskog jazza, Sophia Charai i Rehann Duplessy, koji počinje, kako to Vinko voli reći,  2 i po sata prije ponoći.
O tom koncertu u programu piše:

"Sophia Charai i njen devetnaestogodišnji sin, pijanist i pjesnik, Rehann Duplessy. 

Njegova glazba izvire iz jazza, bluesa, Brazila – on će pratiti glas svoje majke po svjetskim putevima jazza, a ona će izvoditi pjesme na arapskom, engleskom, francuskom, španjolskom, portugalskom, kao uvijek tražeći energetsku i duhovnu dimenziju zvuka".

Tekst i slike: Željko Tutnjević

Popularni Članci