Albanske goste kupili ispred Pinky-ja i blokirali promet

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Čitatelj
Turistička sezona se pomalo zahuktava, u Grad dolaze i prvi kruzeri, ali se i ponavlja praksa pojedinih agencija koje svoje goste, kako bi izbjegli plaćanje naknade, iskrcavaju i ukrcavaju na svim mogućim lokacijama osim na Pilama. 

Na problem koji se ponavlja redakciju Dubrovačkog dnevnika upozorio je anonimni čitatelj koji nam je poslao fotografije stotinjak albanskih turista kako na autobusnoj stanici ispred Pinky-ja čekaju svoj prijevoz.

Hoće li ovo biti uobičajena slika u sezoni i hoće li se ovako neodgovorni vozači stopirati i sankcionirati, jer ometaju, ioanko zakrčen, prolaz gradskim ulicama?

-'Sjedeći na taraci obližnjeg kafića primjetio sam veliki grupu ljudi kako se u koloni kreću iz smjera Vatrogasaca prema javnoj garaži. Zaustavljaju se na autobusnoj stanici, a nedugo nakon toga dolaze dva autobusa albanskih nacionalnih oznaka i bez problema zaustavljaju promet Zagrebačkoj ulici dok su se gospoda ukrcala', piše nam čitatelj.

Uputio je i pitanje nadležnima – gradonačelniku Andru Vlahušiću, pročelniku Milanu Periću i direktoru Sanitata Valentinu Dujmoviću, a koje prenosimo – 'Hoće li ovo biti uobičajena slika u sezoni i hoće li se ovako neodgovorni vozači stopirati i sankcionirati, jer ometaju, ioanko zakrčen, prolaz gradskim ulicama?'

U namjeri rješavanja ovog problema čitatelj sugerira postavljanje djelatnika Sanitata na dežurstvo i na ovoj lokaciji. 

Podsjetimo, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima skinut je s dnevnog reda prošle redovne sjednice Gradskog vijeća jer materijali nisu pravovremeno dostavljeni. No, isto tako Odluka je na snazi, a autobusna stanica u Zagrebačkoj ne smije služiti u ovakve svrhe. 

Popularni Članci