Istospolni parovi u Dubrovniku počeli ozakonjivati svoja partnerstva pred matičarem

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Snimio čitatelj
Nakon što je Sabor prije nekoliko mjeseci donio Zakon o životnim partnerstvu prema kojem i istospolni parovi imaju pravo pred matičarem ozakoniti svoje partnerstvo, ona se su počela sklapati i u Dubrovniku.

Iz Matičnog ureda Dubrovnik za Dubrovački dnevnik su potvrdili kako je do sada sklopljeno jedno životno partnerstvo istospolnih osoba. Činjenica kako su za takvo što odabrali upravo Dubrovnik nimalo ne iznenađuje budući kako je u više navrata proglašen jednom od najromantičnijih svjetskih destinacija te kao takav idealan je za sklapanje braka, ali i životnog partnerstva.

Podsjetimo, Zakon o životnom partnerstvu je u Saboru izglasan sredinom srpnja sa 89 glasova za i 16 protiv, a prema njemu homoseksualni parovi uživaju ista prava kao i bračni partneri, osim prava na posvajanje djece. Prema njemu, istospolni parovi mogu svoju zajednicu ozakoniti pred matičarem te ju proslaviti jednako kao i bračni partneri. Budući kako je Dubrovnik omiljena destinacija za sklapanje braka brojnim parovima diljem svijeta, zasigurno je kako će njegovu kvalitetu prepoznati i istospolni parovi pa ovoa zasigurno neće biti posljednje životno partnerstvo sklopljeno u Dubrovniku.

Popularni Članci