test

ISPLOVIO NA PETOMETARSKOJ BARCI Ministarstvo detaljno izvijestilo o potrazi za 16-godišnjakom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na stranicama Ministasrtva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su o potrazi za 16-godišnjim mladićem koji je jučer na plovilu isplovio iz gradske luke

"Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik tragali su od srijede, 21. srpnja 2021. navečer od 21:40 sati za nestalom muškom osobom (rođenom 2005. godine) koja je sa brodicom Pasara plave boje, bez kabine dužine 5 metara, isplovila iz Gradske luke između 17:30 i 18:00 sati.

Budući da se osoba nije vratila do mraka, roditelji su obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Dubrovnik koja je odmah uputila brod Danče i krenula s traganjem od otočića Grebeni do rta Pač. Također je upućeno i policijsko plovilo za prolaz vanjskom stranom Lopuda i Koločepa.
 
Tijekom noći počinje, a pred zoru i pojačava, sjeveroistočni vjetar pa je jutros uspostavljen sektor od Cavtata do hridi Grebeni prema granici u smjeru jugozapada.
 
Angažirane su i dvije vatrogasne brodice, jedna policijska i brod MUP-a. Brod MUP-a traga uz samu granicu teritorijalnog mora, dok brodice tragaju uz obalu do 2 nautičke milje od obale, a motorni brod Danče traga u području između njih.
 
Zatražen je i pojačani nadzor radarima i kamerama s tri okolne postaje te je angažirano i nekoliko fizičkih osoba sa svojim brodicama, a od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zatraženo je i djelovanje sukladno situaciji ugrožene sigurnosti na moru (SARMAP).
 
Danas, 22. srpnja 2021., ujutro u 8:40 sati zaprimljena je obavijest kako je nestala osoba pronađena." - piše na stranicama Ministarstva.

Popularni Članci