'

„Investitori još nisu dobili nijednu dozvolu!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ahmet Kalajdžić
Enes Ćerimagić iz Zelene akcije govorio je za Dubrovački dnevnik o najavljenoj tribini o golfu na Srđu, ali i komentirao podršku novog ministra turizma Darka Lorencina navedenom projektu.

Najavivši tribinu o golfu na Srđu, odnosno financijskim aspektima cijele priče, koja će se održati u subotu, 16. ožujka, s početkom u 17 sati u kinu Sloboda, Ćerimagić je izjavio: „Projekt je građanima predstavljen kao ekonomski vrlo isplativ, no mi im prije svega želimo pružiti jedan demokratski forum, drugačiji uvid, gdje će oni moći raspravljati sa stručnjacima koji će im dati odgovore na to što ih tišti, dati još jedan kontekst u kojem se treba promišljati razboj tog prostora, a tu će biti i gradonačelnik Andro Vlahušić koji bi trebao biti taj koji će građanima pojasniti zbog čega je projekt predložen onako kako jest i zašto on smatra da će biti koristan za građane.“

Također je komentirao i nedavni gaf novog ministra turizma Lorencina koji je izjavio kako je novi plan uređenja golfa na Srđu prošao sva tri puta, mada ga Županija još uvijek nije odobrila. „To je vrlo indikativno zato što sve informacije koje dobivamo o tom projektu su, ako se malo bolje pogleda, uvjetno postavljene pa on naglašava: „Ako je usvojen u skladu s prostornim planom...“. Činjenica je da projekt na Srđu to nije i tu je esencija čitavog problema. Ono što je bitno naglasiti jest to kako investitor nije dobio još nijednu dozvolu za urbanistički plan uređenja koji treba biti osnova za davanje bilo kakvih drugih dozvola. O tome će se izjasniti građani na referendumu i bilo bi iznimno nasilje nad voljom građana ukoliko bi se urbanistički plan uređenja stavio kao točka dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća prije održavanja samog referenduma“, zaključio je Ćerimagić za Dubrovački dnevnik.
 

Popularni Članci