Inicijator pokretanja viza za digitalne nomade: Očekujemo ih do kraja godine, ovo je odlična prilika za cjelogodišnji turizam (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Na inciijativu Jan de Jonga, Dubrovnik je ugostio digitalne nomade, a Hrvatska je, nakon Estonije, druga europska i peta svjetska zemlja koja e to napravila. 

Tom je prilikom de Jong organizirao neformalno druženje s novinarima kako bi upoznao javnost s time što to digitalni nomadi rade.

Svijet je zahvaljujući digitalizaciji i naprednim tehnologijama smanjio prostornu i vremensku udaljenost među ljudima, a mnogi su u tome vidjeli priliku za pojednostavniti život i poslovanje. Digitalni nomadi su osobe koje rade za svoje kompanije iz bilo kojeg kutka svijeta, za što im je potreban samo uređaj poput tableta, prijenosnog računala ili mobitela te internet veza.

"Ovo je globalni trend. Covid-19 je primorao brojne na rad iz doma i puno tvrtki je uvelo tu praksu," izjavio je de Jong koji se iz Nizozemske preselio u Hrvatsku s 22 godine.

"Zašto Hrvatska? Sviđa mi se mediteranski način života, svakome bi preporučio isto. Dubrovnik je prekrasan, pa pogledajte ga," izjavio je.

De Jong smatra kako je uvođenje viza na godinu dana za digitalne nomade sjajna prilika da se razvije cjelogodišnji turizam u Dubrovniku, što je svakako jedan od ciljeva. Vjeruje kako će vize biti odobrene do kraja godine kako bi već sljedeće digitalni nomadi mogli slobodno pristizati u Hrvatsku. Kako kaže de Jong, razgovori s Vladom idu dobro, a on se imao priliku susresti s premijerom Andrejem Plenkovićem kao i s nekoliko predstavnika ministarstava.

Popularni Članci