'Igra prijestolja' Dubrovniku će poslužiti kao odlična promocija u Barceloni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Wikipedia
U Barceloni se od 4. od 6. travnja odvija dvadeset i drugo izdanje Međunarodnog turističkog sajma SITC na kojem se između tisuću izlagača iz šezdeset zemalja predstavljaju četiri dalmatinske županije i gradovi Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar,  te Ličko- senjska županija i Grad Zagreb, a organizira se i posebna promocija Hrvatske kao filmske destinacije u okviru koje će se predstaviti i Dubrovnik - Kraljev grudobran.

Predstavništvo HTZ Madrid u suradnji sa TZ Splitsko – dalmatinske županije i TZ grada Dubrovnika organiziralo je i posebnu promociju posvećenu serijalu „Igra prijestolja“. U petak 4. travnja bit će organizirana prezentacija i press-konferencija s temom „Hrvatska kao filmska destinacija“, dok će u subotu službeni distributer serijala u Španjolskoj TV kuća „Canal+“ na sajmu SITC postaviti željezno prijestolje na kojemu će se ljubitelji serijala moći fotografirati. Za ovu prigodu TZ grada Dubrovnika izradila je i poseban promotivni materijal – mapu lokacija snimanja „Igre prijestolja“ kojih će 10 tisuća primjeraka biti distribuirano tijekom sajma. Putem socijalnih mreža i web-stranice  distributera „Canal+“, te web i socijalne mreže „VisitaCroacia.es“ kroz proteklih mjesec dana pozivali su se fanovi da se pridruže fotografiranju na sajmu. Nastavak promotivnih aktivnosti na temu „Igre prijestolja“ planira se u svibnju kad će biti organizirana i nagradna igra. Dobitnik će biti nagrađen avio kartama za Dubrovnik, sponzoriranima od avio – kompanije „Vueling“ koja sutra 3. travnja započinje izravne letove iz Dubrovnika prema Barceloni koji će trajati do 23.listopada, te besplatnim boravkom u jednom od dubrovačkih hotela.

Kako se španjolsko gospodarstvo  nalazi u procesu oporavka, sve navedene aktivnosti predstavljaju poticaj španjolskim turistima za posjet Hrvatskoj i Dubrovniku, jer ih je zbog snažne recesije u njihovoj zemlji posljednje dvije godine u našem gradu bilo desetak posto manje. Kao najava aktivnosti na sajmu SITC Barcelona, na četrnaestom najčitanijem španjolskom portalu - „El Pais“ objavljena je i najava događanja oko čeličnog prijestolja.

Emitiranje četvrte sezone Game of Thrones (Juego de Tronos) započinje u Španjolskoj u ponedjeljak 7. travnja, kad će u Madridu na svečanosti uz emitiranje prve epizode kroz mape i banere biti promovirani Dubrovnik i Split.

Popularni Članci