I U INDIJI SE PRIČA O DUBROVNIKU! Bollywoodski hit bio odlična reklama, sad im je Grad zanimljiv i za vjenčanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
European Cities Marketing, prestižna asocijacija koje je Dubrovnik član gotovo dva desetljeća, tijekom posljednjih godina posebnu pozornost posvećuje brzorastućim dalekim tržištima - tzv. BRIC (Brazil Rusija,Indija i Kina), a u segmentu kongresne i insentiv industrije posebno se obrađuje Indija.

U suradnji ECM-a s tvrtkom TMF Dialogue Marketing India, od 6. do 8. travnja u tri indijska grada Delhiju, Mumbaiju i Chennaiju održan je Experiential planner roadshow, u sklopu kojeg su organizirane prezentacije i poslovne radionice za putničke agente, organizatore kongresa, posebnih događanja i insentiv programa, kao i predstavnike velikih korporacija. Uz TZ grada Dubrovnika, koju je predstavljala direktorica Romana Vlašić, sudjelovao je i Zlatan Muftić, direktor Kongresnog ureda TZ grada Zagreba, koja se u Indiji sustavno predstavlja više godina zaredom upravo putem asocijacije ECM. 

Ovaj "roadshow" je organiziran kao destinacijsko predstavljanje, ostali sudionici također su bile turističke zajednice gradova - članovi udruženja ECM, njih desetak, među kojima su bili Beč, Berlin, Barcelona, Bilbao i drugi.

"Ovo je bilo naše prvo predstavljanje na indijskom tržištu s naglaskom na MICE segment, radionice su bile vrlo uspješne, u sva tri grada je zabilježen veliki interes, i u Delhiju i u Mumbaiju obavili smo sastanke s gotovo stotinu agenata, Chennai kao nova destinacija je u potpunosti ispunila očekivanja, a radi se o južnom dijelu Indije u kojemu je sjedište filmske industrije. Osim velikog broja poslovnih sastanaka, održali smo prezentacije u velikoj dvorani, zajednički s Kongresnim uredom TZ Zagreba.

Indijski organizatori kongresa i insentiva, te vjenčanja i posebnih dogadjanja, iskazali su interes za Dubrovnikom koji postaje prepoznat i po snimanju bollywoodskoj hita "Fan" s njihovim najpoznatijim akcijskim glumcem Shak Rukh Khanom. Od destinacije očekuju izvrsnost, borave u hotelima visoke kategorije, iskazana je želja za suradnjom s DMC-evima koji poznaju i imaju interes za indijsko tržište. Važan element ponude je i indijska hrana - dapače na tome inzistiraju, za sada i u Zagrebu i u Dubrovniku imamo po jedan indijski restoran, vjerujemo da će se širenjem ovog tržišta, povećati i ponuda indijske kuhinje. U suradnji s hotelskim kućama i domaćim organizatorima dogadjanja, potrebno je poraditi upravo na boljim mogućnostima uvjeta boravka turista iz Indije, a ističemo kako je riječ o specifičnom tržištu i gostima visoke platežne moći." istaknula je direktorica Vlašić.

Slijedom aktivnosti na indijskom tržištu, a nakon najvećeg kongresnog sajma IMEX u Frankfurtu, nastavljajući svoju suradnju Kongresni ured Zagreb i Kongresni ured Dubrovnik organiziraju Fam-trip za nekoliko najvećih indijskih MICE agenata, koji će u Dubrovniku boraviti koncem travnja, obići destinaciju i upoznati se s kongresnom i izletničkom ponudom Dubrovnika i okolice.

Popularni Članci