HRPA LJUDI NA EKONOMIJI Pogledajte tko je sve bio (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta povodom svjetskog i europskog tjedna novca organizira Simpozij FORCA 2016: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost koji je jutros otvoren.

Ciljevi Simpozija su potaknuti osviještenost mladih o značenju posjedovanja financijskih znanja, predstaviti rezultate provedenog istraživanja u okviru projekta 'Financijsko znanje populacije srednjoškolaca Dubrovačko-neretvanske županije' te organizirati edukativne programe namijenjene studentima i srednjoškolcima poradi unapređenja njihova financijskog znanja.

Program Simpozija koncipiran je u tri dijela. U prvome sudjeluju znanstvenici i stručnjaci koji se bave problematikom financijske pismenosti. Dajana Barbić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prezentirat će važnost financijske pismenosti, Snježana Levar iz Hrvatske narodne banke prikazat će rezultate istraživanja projekta „Mjerenje financijske pismenosti“,  koji je, u organizaciji Hrvatske narodne banke i Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga, proveden na uzorku od 1.049 ispitanika, dok će Iris Lončar s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku predstaviti rezultate istraživanja projekta „Financijsko znanje populacije srednjoškolaca Dubrovačko-neretvanske županije“, koji je proveden u razdoblju od siječnja 2014. do prosinca 2015. godine uz obuhvat 4.601 srednjoškolca Županije.

U skladu s utvrđenom niskom razinom financijskog znanja populacije mladih, u drugom dijelu Simpozija bankari će na praktičnim primjerima upoznavati mlade s financijskim kategorijalnim sustavom. U programu sudjeluje deset predstavnika banaka koje djeluju na području grada Dubrovnika.

Drugog dana organizirana je besplatna „Škola financijske pismenosti“ namijenjena srednjoškolcima i studentima, koju će održati članice „Štedopis“ Instituta za financijsko obrazovanje iz Zagreba.

Popularni Članci