'

HITNE INTERVENCIJE Plivačica na Kalamoti izvučena iz mora bez svijesti, maloljetnica evakuirana sa stranog broda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Službenici dubrovačke Kapetanije proteklih dana izvršili su tri zahtjevne MEDICO akcije prema pacijentima u dubrovačkom arhipelagu.

Prijevoz kupačice bez svijesti s otoka Koločepa

Akcija je izvršena 25. kolovoza, prema pacijentici izvučenoj iz mora bez svijesti, kod mjesta Gornje Čelo, na otoku Koločepu. Akcija je pokrenuta slijedom dojave, koja je u LK Dubrovnik posredstvom MRCC Rijeka zaprimljena u 11.22 sati. Brzom intervencijom svih uključenih službi pacijentica je prevezena spasilačkim brodom „Danče“ u Dubrovnik i medicinski zbrinuta. Prije isplovljavanja u akciju na „Danče“ su ukrcani zdravstveni djelatnici, koji su na Koločepu pacijenticu pripremili za prijevoz te je pratili do iskrcaja u 12.18 sati, u Luci Gruž.

Evakuacija malodobne pacijentice s putničkog broda i hitan prijevoz u Dubrovnik

U okviru sljedeće akcije službenici LK Dubrovnik izvršili su evakuaciju malodobne pacijentice sa stranoga putničkog broda. Akcija je pokrenuta 25. kolovoza u 23.41 sati, kada je u dubrovačku Kapetaniju posredstvom MRCC Rijeka prenesen zahtjev za MEDEVAC zapovjednika putničkog broda, tijekom plovidbe dubrovačkim akvatorijem. Prije isplovljavanja u akaciju na brod „Danče“ ukrcani su zdravstveni djelatnici. Nakon presretanja putničkog broda na dogovorenoj poziciji, zdravstveni djelatnici pripremili su pacijenticu za evakuaciju i prijevoz prema Luci Gruž, kamo su pristali 26. kolovoza u 01.32 sata i kada su djelatnici HMP Dubrovnik preuzeli pacijenticu u daljnje postupanje, čime je i ova akcija uspješno okončana.

Prijevoz starijeg pacijenta s otoka Koločepa

Jutros, 27. kolovoza u 10. 17 sati službenici LK Dubrovnik posredstvom MRCC Rijeka zaprimili su liječnički zahtjev za prijevoz pacijenta s otoka Koločepa u Dubrovnik. Akcija je uspješno okončana spasilačkim brodom „Danče“, kojim su službenici dubrovačke Kapetanije prevezli pacijenta s liječnikom pratnjom iz Gornjeg Čela u Luku Gruž, kamo su pristali u 11.02 sati, uspješno okončavši i ovu akciju hitnoga medicinskog prijevoza pacijenta.

Popularni Članci