Heroji koji su spasili vozača iz vozila u rijeci: 'Nema tu puno razmišljanja, samo smo skočili!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: privatni album, Goran Mratinović/DD
Automobil marke Toyota Yaris dubrovačkih registarskih oznaka danas oko 14:45 sati sletio je u rijeku u Čajkovićima. I tko zna kako bi cijela priča završila da se u tom trenutku u blizini nije našao naš sugrađanin Vedran Milutinović te dvojica prometnih redara Vlaho Lise i Darijo Jovanović koji su bez puno razmišljanja skočili u rijeku i pomogli unesrećenom vozaču.

Milutinović je bio na svom radnom mjestu u marini, radeći za jednu čarter kompaniju, kad je začuo sudar.

„Meni je tu radno mjesto, 20-ak metara od mjesta događaja. Bili smo tamo u raboti kad se začuo sudar i kad sam vidio o čemu se radi, samo sam skočio u more i otvorio čovjeku vrata,“ izjavio je Milutinović dodavši kako su tu bila još dvojica prometnih redara koji su otvorili gepek. Vozač je iz vozila izašao zahvaljujući njihovoj pomoći, a potom je prevezen u Opću bolnicu Dubrovnik vozilom Hitne pomoći koja je, uz policiju i vatrogasce, u međuvremenu stigla na teren.

Milutinović, iznimno skroman kako i priliči onima koji znaju raditi dobra djela, kaže kako 'tu nema puno priče'. Dodaje kako je 'napravio normalnu stvar i samo pomogao čovjeku kad je vidio da mu treba pomoć'.

„Čovjeku je trebala pomoć i ja sam mu pomogao, to je to,“ kazao je. Njegova je reakcija, kaže, bila instinktivna.

„Sve je to bilo u sekundi. Dvojica redara su se našla tamo, izašli su iz auta, vidjeli smo da se čovjek našao u pogibeljnoj situaciji i reagirali smo. Srećom što je to bilo na plitkome, da nije bilo dublje jer tko zna što bi se dogodilo,“ kaže Milutinović.

Prometni redari Vlaho Lise, Darijo Jovanović i Boris Popović zbog službene su dojave morali u Mokošicu, a po povratku su vozili iza Toyote. U jednom trenutku je, kaže Lise, vozilo udarilo u parkirane automobile, prevrnulo se i upalo u rijeku.

„Zakočili smo kad smo vidjeli što se dogodilo, kolega Jovanović je odmah prvi skočio u rijeku, ja za njim, a kolega Popović je ostao na putu i osigurao nesreću. Pokušali smo razbiti zadnji dio auta, ali nismo uspjeli… Vozač je onda izvučen kroz stražnja vrata, od strane suvozača,“ izjavio je Lise.

U izazovnim vremenima poput ovog u kojem se trenutno nalazimo, ovakve priče bude nadu i zahvalnost te šalju najbitniju poruku – kako treba pomagati, bez razmišljanja i onda kad je najpotrebnije.

Popularni Članci