GOTOV DUBROVAČKI DOGOVOR Franković: 'Ne vjerujem u Vlahušićev proračun, spremni smo za izbore' (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak, LK, NK
Sastanak Gradskog odbora HDZ-a održan je u prostorijama GO HDZ-a, na kojem se raspravljalo o sankcijama protiv gradskih vijećnika Marija Obuljena i Dubravke Marunčić te predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković nakon sastanka je kazao kako je povučena odluka o njihovom sankcioniranju te kako im je ovo svojevrstan 'žuti karton'.

'Ovakve greške više se neće događati,' kazao je Franković.

Također je kazao kako dubrovački HDZ jednoglasnom odlukom službeno izlazi iz Dubrovačkog dogovora te dodao kako su sve odluke usuglašene sa središnjicom.

'U narednih nekoliko dana svi članovi HDZ-a morat će dati svoje ostavke u upravnim vijećima i nadzornim odborima na koje ih je postavio Andro Vlahušić,' kazao je Franković.

Po pitanju Proračuna, kazao je kako će ga razmotriti no kako ne vjeruje u njega.

'Ne vjerujemo u Vlahušićev proračun, spremni smo za izbore,' kazao je prvi čovjek dubrovačkog HDZ-a, a pri izlasku je predstavio i novu glasnogovornicu dubrovačkog HDZ-a Ivanu Njavro.

Sa sastanka su prvi izašli Obuljen i Marunčić no nisu imali komentara za novinare.

Podsjetimo, nakon što navedeni vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nisu glasali sukladno Frankovićevim naputcima, od njih je zatražio ostavke na svoje funkcije u Gradskom vijeću, što oni nisu napravili.

Stranačkoj stegi oduprla se i vijećnica i europarlamentarka Dubravka Šuica koja je također glasala suprotno Frankovićevim naputcima. Međutim protiv nje nisu poduzete nikakve sankcije, što je obznanio glavni tajnik stranke Milijan Brkić nakon posljednjeg trosatnog sastanka s vodstvom dubrovačkog HDZ-a koji je kazao kako nema govora o tome kako će Šuica biti izbačena iz stranke.

Popularni Članci