GUŠTALO SE UZ SPECIJALITETE IZ KARLOVCA Pogledajte što su sve domaći i strani imali prilike kušati (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubravko Lenert.
Predstavljanje tradicionalne gastronomske ponude Karlovačke županije i Guinnessove štrudle u sklopu Good Food Festivala 2016. održalo se sinoć u dubrovačkom restoranu Klarisa.

Ni kiša nije omela domaće i goste da u velikom broju uživaju u delicijama s hrvatskog kontinenta uz dobru kapljicu tradicionalnog vina.

U stvaranju posebne i prepoznatljive ponude Karlovačke županije koristi se, što je moguće više namirnica nabavljenih od lokalnih proizvođača hrane, posebice onih karakterističnih za taj kraj, kao što su samonikle gljive i drugi šumski plodovi, divljač, ribe iz tamošnjih rijeka, brašno s kamenih mlinova na rijeci Slunjčici.

Kontinentalne delicije poput pršuta od jelena, kobasice od vepra, dimljene pastrve, smuđa u korici od sjemenki, torte od kestena, knedla od šljiva, štrudle, juhe od vrganja, sarme s Ogulinskim kupusom koji nosi EU oznaku zaštite izvornosti - samo su neka od tradicionalnih jela ovog dijela Hrvatske koja su sinoć našla na trpezi restorana Klarisa. U malom mjestu Jaškovu, u neposrednoj blizini rijeke Dobre i grada Ozlja, u rujnu prošle godine, po starom receptu ozaljskoga kraja, ispečena je najduža štrudla odnosno savijača na svijetu, duga čak 1479 metara, koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda.

Na prezentaciji tradicijske kuhinje Karlovačke županije posjetitelji su imali priliku upoznati jednu od kreatorica najduže štrudle, gospođu Maricu. Karlovčani neće stati na tome, u rujnu dogodine planiraju ponovno oboriti rekord. Bit će to zasigurno još jedan dodatan povod za ponovni posjet Karlovčana Dubrovniku i nastavak uspješne suradnje, ali i motiv za posjetu Dubrovčana središnjoj hrvatskoj županiji.

Popularni Članci