Gradonačelnik Vlahušić u službenom posjetu kneževini Monaco

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić boravio je u službenoj posjeti kneževini Monaco. U ovu sredozemnu državu/grad putovali su i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i more Vlaho Margarertić, te pročelnica UO za kulturu i baštinu Ana Hilje.

U sklopu posjeta, u srijedu, 22. lipnja, u hotelu Hermitage održana je svečanost ususret Danu državnosti Republike Hrvatske. Među više od stotinu uzvanika našli su se brojni uglednici iz društvenog, političkog te poslovnog svijeta, među potonjima i vlasnik Easy grupe, kojoj pripada niskobudžetna aviokompanija EasyJet, britanski poduzetnik ciparskog porijekla Stelios Haji-Ioannou.

Uz gradonačelnika Vlahušića među govornicima su bili Jean Kerwat, počasni konzul u Kneževini Monaco, Ivo Goldstein veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj i stalni predstavnik pri UNESCO-u, te gradonačelnik Monaca Georges Marsan. Prijemu su nazočili brojni predstavnici parlamenta, kao i savjetnica princa Alberta II, Anne-Marie Boisbouvier-Ancian.

Prezentaciju turističke ponude Dubrovnika održala je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, a ranije tog dana održan je i prijem u Uredu gradonačelnika Monaca. Gradonačelnici Vlahušić i Marsan razgovarali su o nastavku suradnje Dubrovnika i Monaca.

Tijekom dvodnevnog boravka gradonačelnik je obišao sjedište luke u Monacu kapaciteta 1600 vezova, gdje ga je primio predsjednik Uprave Gianbattista Borea d'Olmo. Gradonačelnk Vlahušić susreo se i s generalnim direktorom Yach Cluba de Monaco Bernardom d'Alessandrijem, a organiziran je i posjet tamošnjem casinu, od kojeg proračun Monaca ubire najveći pojedinačni prihod.
 

Popularni Članci