Gradonačelnik uručio ključeve polivalentnog vozila dubrovačkom Crvenom križu: 'Sigurnost je najvažnija u svakoj destinaciji'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je svečano uručio Gradskom društvu Crvenog križa Dubrovnik ključeve novog kombija.

Riječ je o polivalentnom vozilu koji će dubrovački Crveni križ koristiti za svakodnevne potrebe, a za njega je izdvojeno 200 tisuća kuna iz proračuna.

- Ovo je samo jedna od akcija s kojima ćemo podupirati rad Crvenog križa koji smatramo iznimno važnim. Tijekom turističke sezone imali su brojne intervencije i tako olakšali Zavodu za hitnu medicinu pa na neke intervencije nisu trebali niti dolaziti zahvaljujući predanom radu djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik - kazao je gradonačelnik Franković najavivši kako se iduće godine nastavljaju projekti posebno oni sa spasiocima na javnim gradskim plažama. Gradonačelnik je mišljenja kako Crveni križ može dodatno razvijati ponudu Grada Dubrovnika jer je sigurnost najvažnija u svakoj turističkoj destinaciji.

Predsjednik dubrovačkog Crvenog križa doktor Vicko Mihaljević zahvalio se gradonačelniku na vrijednoj donaciji.

- Vozilo će nam služiti za prijevoz interventnog tima i za niz aktivnosti koje imamo jer moramo uvijek biti spremni da u datom trenutku možemo reagirati - kazao je Mihaljević dodavši kako je gradonačelnik Franković prijateljski nastrojen.

- Ovo je hvalevrijedan potez Grada Dubrovnika i puno nam znači jer samo je nebo granica što se tiče naših humanitarnih djelatnosti - zaključio je predsjednik dubrovačkog Crvenog križa doktor Vicko Mihaljević.

A.Čakić

Popularni Članci