Gradonačelnik obišao radove na Opskrbnom centru u Mokošici: "Bitno je dovesti stvari do kraja, kako bi centar mogao služiti građane u puno boljem tonu"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obišao je sa suradnicima radove na sanaciji i uređenju objekta Opskrbni centar u Novoj Mokošici. 

"Znamo da je ovo zapravo jedno središte Mokošice, godinama je bilo u lošem stanju, na sve moguće načine. Odlučili smo, zajedno s ostalim suvlasnicima, ući u investiciju obnove Opskrbnog centra. Investicija ukupno iznosi 570 tisuća eura, povećala se u odnosu na prvotni plan za nekih sto tisuća eura. Razlog tome je činjenica da javne površine, poput ove na kojoj sad stojimo, su zapravo bile u potpuno lošem stanju, potpuno isprane i prijetile su lošom pričom. Trebalo je realizirati cijeli projekt i poboljšati i same temelje građevina, ali i temelje javnih površina, kako bi spriječili bilo kakve neželjene događaje u budućnosti", kazao je Franković. 

"Kao što vidite, gornji dio etaže Opskrbnog centra je više manje gotov, fasada je napravljena, uređena je i sanirana javna površina. Prije samo nekih godinu dana ta javna površina gore je puštala vodu u sve prostore unutra, u prostor vrtića, knjižnice, gradskog kotara, trgovine i ambulante. Vlažili su svi prostori, a sada to nije slučaj. Nadam se da ćemo vrlo brzo i ovo riješiti. Zahvaljujem se gradskim vijećnicima Grada Dubrovnika na jednoglasnoj potpori za ulaganje dodatnih sredstava u Opskrbni centar, kako bi u potpunosti sanirali sve ono što je bitno. Sada kad smo počeli raditi, bitno je da stvari dovedemo do kraja i da Opskrbni centar služi stanovnicima Mokošice i u budućnosti u jednom puno ljepšem, urednijem i boljem tonu", dodao je Franković. 

Radovi bi trebali gotovi za 50-60 dana. 

"U svakom momentu je cijeli centar otvoren, u nijednom nije bio zatvoren. Da je mogao izvođač zatvoriti gradilište dva mjeseca, bilo bi sve gotovo. Ali, tu su prostori javne namjene, od vrtića do zubara i trebaju biti dostupni. Zato molimo građane da se strpe još malo da radove privedemo kraju", kazao je Pero Milković, direktor Domouprave Dubrovnik.

"Gornja taraca je pri samom završetku, kao prva faza. Uklonjeni su svi slojevi, imali smo problem s propustom vode s gornje tarace u prostore dolje. Uklonili smo nekih 300 kubika materijala, debljina podloge je sada preko 30 centimetara, s termikom. To smo izveli iako su kišni dani. Donji dio nas je iznenadio u momentu kad smo skinuli ploče, pojavile su se rupe u prosjeku od 30 do 70-80 centimetara ponora. U tome svemu smo morali mijenjati cijevi kanalizacije i odvodnje. Privodimo taj dio kraju, nismo zatvorili gradilište, već smo ostavili prolaze za ljude i premještali se. Sad će radovi ići nekom bržom dinamikom", rekao je predstavnik izvođača radova Mario Boroje. 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je obnovi Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika. Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok Grad Dubrovnik iz proračuna osigurava 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene.

Popularni Članci